Sinterklaas komt naar Hollands Kroon: dit zijn de data en locaties

Dit nieuwsbericht is verlopen.
6 november 2023, 16.10

Zaterdag 18 november komt Sinterklaas weer met de stoomboot in Nederland aan. Uiteraard komt hij ook met zijn pieten weer langs in de dorpen van Hollands Kroon. De sinterklaasverenigingen en stichtingen zijn weer druk bezig geweest om een leuk programma te maken voor alle intochten. Hieronder vindt u de data en tijden waar hij op bezoek komt:  

Anna Paulowna en Breezand, zaterdag 18 november

Op zaterdag 18 november 2023 komt Sinterklaas en zijn pieten naar Anna Paulowna en Breezand. Om 10.00 uur komt hij aan bij de jachthaven “het Oude Veer” in Anna Paulowna. Nadat hij aan wal is gekomen maken ze een rondje door het centrum van Anna Paulowna en gaan ze naar winkelcentrum Molensluis. Daar worden de prijswinnaars van de kleurplatenwedstrijd bekend gemaakt.  

In de middag gaat Sinterklaas naar Breezand. Om ongeveer 14.00 uur komt hij aan op het oude schoolplein bij De Aap.  

Den Oever en Hippolytushoef, zaterdag 18 november

Om 9.30 uur begint het feest met een leuke opwarming voor de kinderen. Om 10.00 uur komt de Sint met zijn pieten aan in de haven van Den Oever, waar allerlei leuke activiteiten zijn. De sint en zijn pieten zijn tot ongeveer 11.15 uur in de haven.  

Na een lekkere lunch gaat de Sint verder naar Hippolytushoef. Om 14.00 uur kun je hem daar zien. Daarna volgt hij een route door het dorp, langs de Hoge Elft, het Slingerplan I, de Kaapfeugel, de Mering, de Parklaan en de Hoofdstraat.  

Wieringerwerf, zaterdag 18 november

Op zaterdag 18 november kun je Sinterklaas en zijn pieten ontmoeten in de Cultuurschuur in Wieringerwerf. Om 13.00 uur komt de Sint aan in de winkelstraat. Daarna gaat hij in een feestelijke optocht naar de Cultuurschuur, waar hij tot 15.00 uur blijft. In de Cultuurschuur zijn allerlei leuke activiteiten. 

Nieuwe Niedorp, zondag 19 november

Voor alle kinderen is er ook dit jaar weer een geweldige speurtocht uitgezet in Nieuwe Niedorp. Tussen 13.00 en 14.00 uur kan er gestart worden op het schoolplein van de Snip en op het parkeerterrein van de Oosterweg. Je kunt onderweg genieten van leuke spelletjes, warme chocolademelk, koude limonade, gezellige muziek en natuurlijk heel veel lekkere pepernoten! Daarna is er van 14.00 tot 15.30 uur een pietendisco in de Prins Maurits.

Van Ewijcksluis, zondag 19 november

Op zondag 19 november komt Sinterklaas met zijn pieten aan in Van Ewijcksluis. Hij vaart met zijn boot over het Amstelmeer en komt om 14.00 uur aan in de Binnenhaven. Na de ontvangst gaat Sinterklaas naar de kantine van de manege, waar hij tot 16.00 uur blijft. In de kantine zijn leuke activiteiten en een Meet & Greet met Sint en zijn Pieten.

Westerland, zaterdag 18 november

Op zaterdag 18 november komt Sinterklaas met zijn pieten naar Westerland. Hij wordt om 14.30 uur verwacht in de Haukes. Daarna gaat hij in een vrolijke optocht naar het dorpshuis. De optocht gaat via de Haukes, de Poelweg, de Dolen, de Dentele en de Westerlanderweg. In het dorpshuis is een gezellig samen zijn met de Sint en zijn pieten.