Recreatie Noord-Holland vervangt pontjes wandelnetwerk

4 maart 2024, 12.00

Om het wandelgebied in Hollands Kroon beter te maken, worden er twee pontjes vervangen. Het gaat om de pontjes in Wieringerwerf en Robbenoordbos. Dit doet Recreatie Noord-Holland in opdracht van de gemeente Hollands Kroon.

Boerenlandpad

In Wieringerwerf lag een pontje dat helaas vaak kapot werd gemaakt. Het nieuwe pontje is steviger gebouwd. Hopelijk wordt het nieuwe pontje niet meer kapot gemaakt. Het pontje is onderdeel van de Tulpenroute. Vanaf de Derk Stevensweg steek je via het nieuwe pontje de Robbevaart over. Daarna kan je langs de bollenvelden en akkers van Kwekerij Siem Munster richting de Wierweg lopen. Je komt uit bij de andere routes van het wandelgebied.

Robbenoordbos

Het bestaande pontje in het Robbenoordbos is flink versleten en wordt ook vervangen door een steviger pontje. Via dit pontje steek je de brede Hoge Kwelvaart over. Dit is een belangrijke schakel in de wandelroutes in het Robbenoordbos.

Plaatsing pontjes

Beide pontjes worden naar verwachting tussen 7 en 12 maart 2024 geplaatst. Als alles goed gaat, zijn beide routes daarna gelijk weer toegankelijk voor alle wandelaars.