Ondernemers van Hollands Kroon: PUURgroenten

18 juni 2024, 11.22

Dit is de eerste editie van ‘Ondernemers van Hollands Kroon’. Elke maand beantwoordt een ondernemer uit onze gemeente zes standaard vragen om zichzelf en hun onderneming voor te stellen. Vervolgens is het aan die ondernemer om de volgende ondernemer in een ander deel van Hollands Kroon te nomineren. Deze keer is PUURgroenten in Middenmeer aan de beurt.

Wie zijn jullie?

Wij zijn Saskia en Han Lammers, oprichters van PUURgroenten, met roots van een pionier van de Wieringermeer. Ondernemers die werken met passie, liefde en aandacht voor onze producten.

Foto van Saskia en Han Lammer, oprichters van PUURgroenten
Saskia en Han Lammers, oprichters van PUURgroenten

Wat voor onderneming hebben jullie?

Wij zijn een bedrijf gespecialiseerd in het telen en zelfstandig vermarkten van eetbare bloemen, kruiden, micro- en minigroenten, en kant-en-klaar producten voor zowel de horeca als particulieren. Dit doen we op een manier die verantwoord is voor mens, dier en milieu. Onze focus ligt op duurzaamheid en kwaliteit, waardoor we een positieve impact willen maken op zowel onze klanten als de planeet.

Wat heeft jullie geïnspireerd om PUURgroenten te starten?

Onze inspiratie om PUURgroenten te starten komt voort uit een diepe passie voor landbouw en duurzame voedselproductie. De waarden en pioniersgeest van onze voorouders uit de Wieringermeer hebben ons geleerd om met respect voor de natuur te werken. We wilden een bedrijf opbouwen dat niet alleen kwalitatieve producten levert, maar ook bijdraagt aan een gezonde en duurzame toekomst. De liefde voor het vak en de wens om met aandacht en zorg onze producten te verbouwen, motiveerden ons om deze droom werkelijkheid te maken.

Wat maakt PUURgroenten uniek?

Onze onderneming is uniek in Europa; er is geen ander bedrijf zoals het onze. We bieden maar liefst 300 verschillende soorten eetbare bloemen, kruiden, en micro- en minigroenten, allemaal van topkwaliteit. Voor ons zijn alleen de allerbeste producten goed genoeg voor onze klanten. Onze toewijding aan kwaliteit en diversiteit maakt ons een ongeëvenaarde bron van inspiratie voor zowel chefs als particulieren.

Welke uitdagingen hebben jullie ervaren bij het opzetten en runnen van PUURgroenten?

Het opzetten en runnen van ons bedrijf bracht verschillende uitdagingen met zich mee. Een van de grootste obstakels was het vinden van de juiste balans tussen duurzame productie en economische levensvatbaarheid. We moesten innovatieve technieken ontwikkelen om onze gewassen op milieuvriendelijke wijze te telen zonder in te boeten op kwaliteit.

Daarnaast was het opbouwen van een betrouwbaar netwerk van klanten en leveranciers cruciaal, maar ook complex. Verder vergde het waarborgen van de constante topkwaliteit van onze producten veel aandacht en zorg. Tot slot was het navigeren door de regelgeving en het verkrijgen van de benodigde certificeringen een tijdrovende maar noodzakelijke stap om ons bedrijf succesvol te maken.

Wat zijn jullie toekomstplannen en doelen voor PUURgroenten?

Onze toekomstplannen en doelen voor ons bedrijf omvatten verdere expansie en verdieping in ons assortiment. We willen zowel in grootte als in variëteit groeien, zowel in verse producten als in kant-en-klaar producten. We streven ernaar meer mogelijkheden te creëren om chefs en particulieren te inspireren door hen uit te nodigen op ons eigen bedrijf. Dit betekent niet alleen het uitbreiden van ons aanbod, maar ook het ontwikkelen van educatieve en inspirerende activiteiten en evenementen. Door deze stappen willen we PUURgroenten verder positioneren als een toonaangevende en innovatieve speler in onze sector.