Ondernemers aan de Terpstraat kregen in december bezoek van wethouder Lilian Peters

10 januari 2024, 09.00

De zon scheen over het nieuw bestraatte voetpad voor de winkels aan de Terpstraat in Wieringerwerf. Het voetpad aan de Terpstraat zou voor de kerstvakantie af zijn. En dat is gelukt. Tevreden bekijkt de wethouder het resultaat. “Mooi hoor en wat fijn dat het voetpad zo breed is.”

Goed contact tussen de ondernemers, het team Openbare Ruimte en de aannemer

Lilian Peters, wethouder Openbare Ruimte gaat in gesprek met een aantal ondernemers om te horen hoe zij de herinrichting van de Terpstraat hebben beleefd. Het contact tussen en de samenwerking met de ondernemers en de collega’s van het team Openbare Ruimte is een belangrijk onderdeel bij elk project.

De herinrichting was noodzakelijk. We vinden het als gemeente heel belangrijk dat de ondernemers zo min mogelijk last hebben van de werkzaamheden. En dat hoor ik graag van de ondernemers zelf.

Lilian Peters, wethouder Openbare Ruimte

De wethouder spreekt meerdere ondernemers, zoals de bakker, de slager, de schoenmaker en de boekwinkel. Er klonken positieve geluiden over hoe mooi het is geworden. De heftige regenval kwam wel af en toe ter sprake omdat het vervelend was dat de modder de winkel in werd gelopen. Ook werd benoemd dat het lopen op de platen toch nog wat lastig was voor klanten die slecht ter been waren.

Deze vernieuwing is zeker een feestje waard

Over één ding zijn alle ondernemers het eens: Ze voelen zich allemaal serieus genomen. Er werd gedaan wat was afgesproken. En ook de overlast voor de ondernemers werd zoveel mogelijk beperkt. De ondernemers noemen ook vaak dat er snel gehandeld en goed meegedacht werd als de ondernemer een melding deed. De omgevingsmanager van de aannemer en toezichthouder vanuit de gemeente Hollands Kroon zijn dan ook bij alle ondernemers een bekend gezicht.

De volgende fase van de werkzaamheden is het vernieuwen van het parkeerterrein. De ondernemers worden hier persoonlijk over geïnformeerd door de omgevingsmanager. Hij is inmiddels een bekend gezicht voor de ondernemers en het goede contact willen we vasthouden en benutten. Uiteindelijk krijgt de Terpstraat een hele nieuwe uitstraling waar klanten en ondernemers tevreden mee kunnen zijn. “En die vernieuwing gaan we vieren”, roept een van de ondernemers als het gezelschap en de wethouder langslopen. Samen met de andere ondernemers van de Terpstraat zijn er voorbereidingen voor een openingsfeest. “Deze vernieuwing is wel een feestje waard.”