Let op uw snelheid in 30-kilometerzones

Dit nieuwsbericht is verlopen.
5 juni 2023, 13.17

Het is één van de grootste ergernissen bij inwoners van Hollands Kroon: de snelheid van weggebruikers op 30-kilometerwegen. We krijgen als gemeente dan ook veel meldingen over snelheidsovertredingen in deze zogenoemde woonstraten. Op 25 locaties waar regelmatig klachten vandaan komen, plaatsen we de komende tijd lantaarnpaalborden om weggebruikers extra te wijzen op de toegestane snelheid van 30 kilometer per uur.

Onvoorspelbaar

Soms rijdt iemand bewust te hard. Maar vaak is het ook onbewust, omdat we onze snelheid gewoon niet in de gaten hebben of meerijden met de rest van het verkeer. Een paar kilometer boven de limiet lijkt onschuldig, maar kan al gauw ernstige gevolgen hebben. Zeker in woonstraten. Daar heb je te maken met kwetsbare verkeersdeelnemers zoals ouderen, fietsers en spelende kinderen.

Check regelmatig je snelheid

Te hard rijden kunt u simpel voorkomen. Gewoon door wat vaker op uw teller te kijken. Natuurlijk wel met aandacht voor de weg. U kunt ook de waarschuwingsfunctie op uw navigatie of uw smartphone instellen. Dan krijgt u een signaal als u te hard rijdt. Zo rijdt u veilig en geeft u geen overlast. Want als u daar wandelt of fietst, vindt u het toch ook fijn als een automobilist wat afremt?