Inschrijving tijdelijke spoedzoekerswoningen Middenmeer

2 mei 2024, 14.25

Op 9 mei om 16.00 uur start de inschrijving voor de tijdelijke spoedzoekerswoningen in Middenmeer. Er zijn verschillende voorwaarden om in aanmerking te komen voor deze tijdelijke spoedzoekerswoningen. Let op: inschrijven is alleen mogelijk tussen 9 mei 16.00 uur tot en met 23 mei 2024, 23.59 uur. Na deze datum is het niet meer mogelijk om in te schrijven. De planning is dat de tijdelijke woningen half/eind september 2024 klaar zijn.

Hoe schrijf ik mij in?

Er zijn verschillende voorwaarden om in aanmerking te komen voor een spoedzoekerswoning. Via onderstaande link leest u of u in aanmerking komt voor een spoedzoekerswoning. Inschrijven kan tussen 9 mei 16.00 uur tot en met 23 mei 2024, 23.59 uur. U heeft bewijzen nodig om in te kunnen schrijven. Welke bewijzen nodig zijn, leest u op www.hollandskroon.nl/spoedzoeker. Om teleurstelling te voorkomen, verzoeken wij u voor inschrijving eerst de informatie goed door te lezen.

Voor wie zijn de spoedzoekerswoningen?

In de situatie van een spoedzoeker is er sprake van een levensontwrichtende situatie. Dit betekent dat de inwoner van de gemeente Hollands Kroon met zijn/haar inwonende familie gevaar loopt of zelfs dakloos kan worden. Daarom hebben deze inwoners heel dringend een andere woning nodig.

Waarom komen er tijdelijke woningen in Middenmeer?

Er is een groot tekort aan woningen, ook in de gemeente Hollands Kroon. Daarom wordt binnen de gemeente Hollands Kroon op verschillende plekken gezocht naar tijdelijke woonoplossingen. Middenmeer is de eerste locatie die is aangewezen voor 48 tijdelijke woningen. Aan de Hoornseweg worden tijdelijke woningen gebouwd voor Oekraïense vluchtelingen, spoedzoekers en statushouders.

Meer informatie

Op www.hollandskroon.nl/spoedzoeker staat alle informatie over het inschrijven voor een tijdelijke spoedzoekerswoning.