Hulp bij verduurzamen maatschappelijke gebouwen

14 november 2023, 13.26

Bij veel dorpshuizen, sportaccommodaties, musea en andere maatschappelijke gebouwen zijn kansen om het energiegebruik te verminderen. Dat is goed voor het klimaat en drukt de energierekening. Er zijn diverse subsidies beschikbaar om te verduurzamen. Maar er blijkt in veel gevallen een groot investeringsbedrag nodig. Met de Verordening duurzaam maatschappelijk vastgoed, helpen we instellingen om te verduurzamen.

Scans, subsidies en investeringslening

Zit u in het bestuur van een vereniging, buurthuis of museum? Dan is verduurzaming vast al eens één van de agendapunten geweest. De wens om te verduurzamen is er, maar waar begint u? Op duurzaam.hollandskroon.nl vind u meer informatie over de (gratis) scan, subsidiemogelijkheden en de investeringslening die er zijn voor verenigingen en stichtingen.

Op bezoek bij Cultuurhuis de Kolk

Joyce Blommaart van Klimaatroute en Aanjager Energiebesparing Ferdinand Pronk gingen op bezoek bij Marja Beemster van cultuurhuis de Kolk in Lutjewinkel om te laten zien dat ook zij geld kunnen besparen door een gratis energiescan en een investeringslening. Marja Beemster van het cultuurhuis noemt het een echte eyeopener en ontdekt dat er weinig voor nodig is om het gebouw energiezuiniger te maken.