Hulp bij verduurzamen maatschappelijke gebouwen

1 september 2023, 10.04

De verwarming staat uit vanwege de zomer. En daarmee ziet de energierekening er prettig uit. Maar dat is binnenkort weer anders. Wees voorbereid op de koude wintermaanden. Eigenaren van dorpshuizen, sportaccommodaties en andere maatschappelijke gebouwen krijgen hulp bij het verminderen van hun energiegebruik. Met gratis energieadvies, subsidies en een aantrekkelijke lening.

Hoe een energiescan u helpt om uw gebouw duurzamer te maken

Een energiescan is een uitstekende eerste stap bij het zuiniger maken van een gebouw. Een adviseur bekijkt zaken zoals gebruik van het gebouw, isolatie en het verwarmingssysteem. En geeft tips en adviezen voor verbeteringen. Deze adviseur kan ook helpen bij het aanvragen van offertes en het begeleiden bij de uitvoering.

Subsidies en regeling voor duurzaam vastgoed

Hoewel een deel van de kosten door subsidies worden gedekt, moeten organisaties ook zelf bijdragen om hun gebouw te verduurzamen. Die investeringen verdienen ze in het algemeen binnen een paar jaar terug door hun lagere energiegebruik. Om de stap te kunnen zetten naar een zuinig pand, heeft de gemeente een aantrekkelijke regeling opgezet: de Verordening duurzaam maatschappelijk vastgoed.

Meer informatie

Meer informatie over de scans, subsidies en de duurzaamheidslening, staat op onze website Duurzaam Hollands Kroon. Heeft u vragen? Neem dan contact op via duurzaam@hollandskroon.nl