Gemeenteraad te gast in Barsingerhorn

Dit nieuwsbericht is verlopen.
23 februari 2024, 09.35

Voor het maandelijkse Raadscafé waren de raadsleden op 8 februari te gast bij de paardensportvereniging Bucephalus in Barsingerhorn. Tijdens het Raadscafé kunnen inwoners in gesprek met de raad over onderwerpen, waarvoor zij aandacht willen vragen.

Rondleiding over de manege

De avond begon met een rondleiding over de manege. Ook kregen de raadsleden een demonstratie van stichting Dupla die paardrijden mogelijk maakt voor meervoudig gehandicapte mensen door middel van een huif(lig)bed. Aansluitend is een bezoek gebracht aan de snoezelruimte, waar de mensen kunnen relaxen na hun rit op het huifbed. Door het bestuur van Bucephalus is met de raadsleden gesproken over de wens hun activiteiten te verbreden (vanwege de steeds hogere kosten).

Pluzorg heeft met de raadsleden gesproken over plannen voor een (nieuwe) zorglocatie in Barsingerhorn. Het Belangen Orgaan Barsingerhorn (BOB) heeft meerdere onderwerpen aan de orde gesteld, zoals de woningbouwplannen in Schagen-Oost, het contact tussen BOB en de gemeente, de verkeersveiligheid in het dorp en de bushaltes.

Ook in gesprek tijdens het Raadscafé? 

Het volgende Raadscafé is op donderdag 14 maart 2024 in de Lucaskerk te Winkel. Wilt u ook in gesprek met de raad? Meld u dan aan via de website van de gemeenteraad.