Gemeente Hollands Kroon en Schagen werken samen voor veiliger verkeer aan de Zandweg in Zijdewind

15 november 2023, 10.22

Gemeente Schagen en gemeente Hollands Kroon hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. Dit om de verkeersveiligheid aan de Zandweg in Zijdewind te verbeteren. Deze weg loopt dwars door beide gemeenten heen. Het is belangrijk voor de inwoners en de gebruikers van de weg om dit aan te pakken. De werkzaamheden staan gepland voor halverwege 2024. Deze werkzaamheden zijn onderdeel van het Verkeersveiligheidsplan dat is vastgesteld in 2022.

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst

De krachten samenvoegen over de gemeentegrens heen

Twee gemeenten die tegelijk aan een weg gaan werken is efficiënt en best uniek. Een mooie bundeling van de krachten. De weg krijgt hierdoor ook dezelfde functie en ziet er hetzelfde uit.

Inwonerswerkgroep Veilig Verkeer Zijdewind

Met de uitvoering van dit project gaat een belangrijke wens van de betrokken inwoners in vervulling. De betrokken inwoners zijn de werkgroep Veilig Verkeer Zijdewind gestart. Deze werkgroep wil de verkeersveiligheid en de leefbaarheid verhogen in Zijdewind. Door de veranderingen aan de Zandweg past deze beter bij het dorp.

Subsidie van de provincie

Doordat dit project aan verschillende eisen voldoet, heeft het recht op provinciale subsidie. Dit is een geldbijdrage en is voor dit project maximaal € 242.876.