Er komt een pumptrack in park De Meet in Nieuwe Niedorp

18 september 2023, 16.20

Het skatepark in park de Meet is aan vernieuwing toe. Sinds begin 2022 zijn we bezig met de vervanging van het skatepark. Dit in samenwerking met een initiatiefgroep van inwoners, stichting ‘Vrienden van het park’ en de nabijgelegen scholen en Sportservice.

Er is gekeken om er een aantrekkelijke plek van te maken. Waar de jeugd elkaar kan ontmoeten door middel van sport en spel. Hieronder ziet u een sfeerimpressie van de nieuwe situatie.

Het bestaande voetbalveld en het pannaveld blijven bestaan. De losse skate-elementen worden verwijderd. Daarvoor in de plaats komt een pumptrackbaan. Een pumptrack is een combinatie van een skatepark en BMX baan. Het is een geasfalteerd parcours met heuvels en dalen. Iedereen kan hier terecht met skateboards, inlineskates, stuntsteps, BMX fietsen en zelfs de allerkleinsten op hun loopfietsjes. Mogelijk komt er ook een nieuw geasfalteerd sportveld.

Om de pumptrack heen komt nieuwe beplanting. Door deze beplanting en het verminderen van de hoeveelheid asfalt, wordt de biodiversiteit vergroot op deze plek.

Help mee

Een groot deel van de realisatie van dit project komt voor rekening van de gemeente. Er is nog onvoldoende geld om het hele plan te realiseren. Om het kostenplaatje compleet te krijgen zet de initiatiefgroep zich in. Zij hebben een aantal fondsen en ondernemers aangeschreven. Ook vragen zij de hulp van de inwoners. Via de website vriendenparkdemeet.nl kunt u een donatie doen.