Doet u ook mee met Open Monumentendag 2023?

Dit nieuwsbericht is verlopen.
6 juni 2023, 13.10

Op zaterdag 9 en zondag 10 september 2023 openen in heel Nederland duizenden monumenten hun deuren. Op deze dag kunnen bezoekers een kijkje nemen in een historisch gebouw of een museum in de buurt. Via speciale fietsroutes langs de deelnemende gebouwen vermaakt een bezoeker zich het hele weekend. 

Geef uw gebouw op

Bent u eigenaar van een historische woning, molen, watertoren, gemaal schip of museum? En wilt u ook meedoen tijdens het monumentenweekend in 2023? Dan kunt u zich nu opgeven via het webformulier.  

Om mee te doen met de Open Monumentendag hoeft uw gebouw geen monumentale status te hebben. Ook gebouwen met een bijzonder historisch verhaal kunnen meedoen. De deelnemers leveren allen een belangrijke bijdrage aan het laten zien van de geschiedenis en het erfgoed in onze gemeente.  

De deelnemende gebouwen komen in het programmaboekje met achtergrondinformatie over de gebouwen en andere historische hoogtepunten in Hollands Kroon. Daarnaast gaan we verschillende fietsroutes maken.  

Activiteiten

We zijn ook opzoek naar leuke activiteiten zoals een rondleiding, vaartocht, tentoonstelling, demonstratie, workshop of muzikale voorstelling voor de bezoekers van Open Monumentendag. Is er iets in uw gebouw, monument of museum te zien of te doen? Laat het ons weten! Kunt u een leuke activiteit verzorgen maar heeft u nog geen plaats? Dan komen we ook graag met u of uw dansgroep, koor of stichting of vereniging in contact.  

Organisatie

De afgelopen twee jaar heeft de gemeente Hollands Kroon in samenwerking met een groep vrijwilligers de organisatie van Open Monumentendag opgepakt. Dit is het Comité OMD Hollands Kroon. Wilt u ook meedenken en meewerken in de organisatie van dit unieke weekend? We kunnen uw hulp goed gebruiken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.