Aanpassing bushaltes voor makkelijker in- en uitstappen

Dit nieuwsbericht is verlopen.
2 oktober 2023, 13.06

Veel bussen in het openbaar vervoer zijn al goed toegankelijk voor mindervaliden, ouderen en slechtzienden. Om het in- en uitstappen voor deze reizigers ook in Hollands Kroon makkelijker te maken, worden een groot aantal bushaltes in de gemeente aangepast. De provincie Noord-Holland heeft subsidie aan de gemeente Hollands Kroon gegeven om de aanpassingen mogelijk te maken.

Wat gaat er gebeuren?

Wij gaan een groot aantal bushaltes in de kernen en in de buitengebieden aanpassen. Dit om het in- en uitstappen voor minder validen, ouderen en slechtzienden makkelijker te maken. Het gaat om de meest gebruikte bushaltes. Er worden onder andere zwart/wit blokmarkering en blindengeleidentegels aangebracht. Ook worden hoogteverschillen verwijderd zodat haltes en de bussen goed te bereiken zijn. 

Planning werkzaamheden

Vanaf oktober 2023 starten we met deze aanpassingen en voor het einde van het jaar zijn de werkzaamheden klaar. Inwoners die in de buurt van de bushaltes wonen worden hierover geïnformeerd per brief.

Update 13 oktober

Op maandag 9 oktober is DeJongCeba gestart met de werkzaamheden aan de bushalten. De bestaande halten worden voorzien van nieuwe profiel busperronbanden en ingericht met nieuw straatwerk.

De week van 16 tot en met 20 oktober staan de bushalten de Weel te Zijdewind en Halte Weereweg in Lutjewinkel in de planning.

Update 29 november: toegankelijkheid 16 bushaltes

Op dit moment zijn wij bezig de bushaltes in Anna Paulowna aan te passen voor de minder valide en slechtziende, zodat het wat gemakkelijker en veiliger wordt om op de bushalte te komen. De bushaltes in Anna Paulowna zijn de laatste bushaltes die wij gaan aanpassen in opdracht van de gemeente Hollands Kroon.

Voortgang

DeJongCeba heeft de bushaltes in Barsingerhorn reeds afgerond en ook de bushalte in Wieringerwaard is afgerond, momenteel zijn wij bezig met de bushalte op de van Ewijckskade in Anna Paulowna en naar verwachting is die deze week gereed.

Heeft u vragen?

Heeft u een vraag na het lezen van dit bericht, neem dan contact met ons op.