Deze pagina is verlopen.

Ondersteuningsverklaring

Politieke partijen die voor het eerst deelnemen aan de Tweede Kamerverkiezingen hebben ondersteuningsverklaringen van kiezers nodig. Van 25 september tot en met 9 oktober 2023 kon u zo’n verklaring afleggen voor politieke partijen die wilden deelnemen.

Wanneer is een ondersteuningsverklaring nodig?

Een ondersteuningsverklaring is nodig om als politieke partij mee te doen aan de Tweede Kamerverkiezingen. Politieke partijen hebben 30 ondersteuningsverklaringen nodig als ze voor het eerst meedoen aan verkiezingen. Lees meer informatie over de ondersteuningsverklaringen voor de Tweede Kamerverkiezingen op de website van de Kiesraad.

Hoe leg ik een verklaring af?

Een ondersteuningsverklaring inleveren werkt zo:

  1. Van de partij waarvoor u de verklaring wilt invullen krijgt u het formulier Ondersteuningsverklaring. Daar zit de kandidatenlijst van de partij bij.
  2. U vult de ondersteuningsverklaring in. Let op: zet uw handtekening nog niet. Dat doet u pas aan het loket in het gemeentekantoor.
  3. Van 25 september tot en met 9 oktober 2023 tussen 09.00 en 16.00 uur kon u de verklaring afleggen in het Kroondomein aan de Burgemeester Mijnlieffstraat 1, 1761 BK in Anna Paulowna. Graag even bellen voor een afspraak: tel. 088-321 5000. Vraag naar team Verkiezingen.
  4. Neem de ingevulde ondersteuningsverklaring mee naar uw afspraak, met daarop de volledige kandidatenlijst. Neem ook uw identiteitsbewijs mee.
  5. Aan het loket zet u uw handtekening.

Waar stel ik mijn vragen?

Stuur een e-mail naar verkiezingen@hollandskroon.nl als u vragen heeft over de ondersteuningsverklaring.