Spontane hulp voor en door inwoners

Heeft u een idee om hulp aan te bieden? Laat het ons weten!

Spontane hulp bieden? Laat het ons weten.

We zien dat onze inwoners spontaan buurtinitiatieven opzetten om ouderen en kwetsbaren te helpen. Fantastisch en hartverwarmend. Wij helpen graag om alle initiatieven in onze gemeente te bundelen op onze website. Iedereen kan dan zien wat er beschikbaar is aan hulp en bij wie je terecht kunt.

Heeft u een idee? Laat het ons weten en mail het naar kernbeheer@hollandskroon.nl.

De initiatieven

medische hulpmiddelen inzamelen
 • De inzameling van alle mogelijke spullen om ons medisch personeel te beschermen begint op gang te komen. Kijk uw kast eens na of u nog nieuwe T-shirts heeft voor de ziekenhuizen. Al is het er maar één . Alles is welkom in de mand bij de voordeur: Molenvaart 205A in Anna Paulowna.

 • Wieringermeer, help je medemens in tijd van Corona (Facebook-site). Deze groep is opgezet om elkaar te steunen, maar ook door boodschappen te doen of op te passen op kinderen.

 • Wonen Plus Welzijn (website). Vanwege de Corona crisis heeft Wonen Plus Welzijn haar dienstverlening aangepast. Door de landelijke maatregelen zijn alle ontmoetingsactiviteiten, voorlichting en bijeenkomsten afgelast.Veel vrijwilligers en beroepskrachten zijn bereid gevonden om de meest essentiële diensten in de lucht te houden. Het gaat hierbij om de maaltijdvoorziening aan huis en emotionele ondersteuning.

 • Anita Kortekaas uit Anna Paulowna biedt aan om boodschappen te doen voor hulpvragers in Anna Paulowna. Zij heeft geen auto tot haar beschikking. Zij is te bereiken via haar Facebook pagina: Je bent een Polderse als…. Ook is zij telefonisch te bereiken op 0223-533178.

 • Annette Furnemont, biedt aan om in Slootdorp en nabije omgeving honden uit te laten. Daarnaast wil ze telefonisch en via social media als beeldbellen een luisterend oor bieden voor zorgen en vragen. Ze heeft jarenlang in de geestelijke gezondheidszorg gewerkt (opleiding maatschappelijk werk / ervaringsdeskundigheid). Ze kan meedenken waar men terecht kan als dit niet toereikend is. Contact opnemen via e-mail van Annette.
 • Voor een schoolgaand kind met thuisonderwijs heeft Lili Brouwer uit Hippolytushoef een laptop. Zit geen software op. Huiswerkhulp is bespreekbaar. Kan bij mevrouw thuis als dit het gezin rust geeft. Lili Brouwer uit Hippolytushoef, 06-53942525.
 • Voor een luisterend oor: de Luisterlijn (24/7 bereikbaar): 0900-0767 (normaal tarief) of chat via deluisterlijn.nl.
 • Thuishuisproject Winkel e.o biedt aan alleenwonende ouderen (60+) ondersteuning. Lida de Jong uit Lutjewinkel is als vrijwilligerscoördinator verbonden aan het Thuishuisproject. Heeft u behoefte aan contact of kent u iemand in uw directe omgeving, laat het haar dan weten. Zo kunnen we met elkaar oog houden voor diegene die zich eenzaam voelen. Haar telefoonnummer is 06-2449 7094, of mail de thuishuiswinkel. Voor meer informatie kijk op www.thuishuiswinkel.nl.
 • De Fenixkerk in Nieuwe Niedorp biedt ook hulp: Heeft u praktische hulp nodig? Of wilt u die bieden? Bel dan Anneke Nieuwenhuizen: 0226-411907. Zij combineert vraag en aanbod. Of mail naar Anneke. Of wilt u even praten, van stem tot stem? Fokko F. Omta: tel. 06-3034 6050, of mail met Fokko Omta.
 • Mevrouw Van Koolwijk uit Hippolytushoef biedt aan om uw hond uit te laten, als u het zelf niet kunt doen. Ze is te bereiken via tel. 06-42423647.
 • David Lindenaar uit Anna Paulowna biedt graag hulp aan. Boodschappen doen, boodschappen bezorgen of iets anders. Hij heeft een auto. Zijn telefoonnummer is: 06-4435 0139.
 • Restaurant Bruisend Den Oever, Voorstraat 1a, maakt soep van producten die zij niet meer kunnen gebruiken in verband met sluiting van het restaurant. Donderdag, vrijdag en zaterdag tussen 10.00 uur en 13.00 uur kun je een gekoeld bakje soep ophalen voor een soeperHELD. Op het door hun ontworpen kaartje kun je een berichtje schrijven voor je soeperHELD.
 • Irma Vredenburg uit Barsingerhorn wil inwoners die dat nodig hebben helpen met boodschappen doen, hond uitlaten of een luisterend oor aanbieden. Haar telefoonnummer is: 06-364 309 54.
 • In Wieringerwaard is er een mevrouw die boodschappen wil doen voor inwoners die dit zelf niet kunnen doen. Wilt u hiervan gebruik maken, kunt u uw verzoek mailen naar kernbeheer@hollandskroon.nl
 • Paul de Betuë van Zorgoutlet De Betuë bezorgt 7 dagen per week hulpmiddelen aan huis; incontinentiemateriaal, bedden, beeldbelapparatuur, rollators etc. Zijn telefoonnummer is: 0223 375 4969 of kijk op zijn website.
 • Mandy Brandsma van der Sande kwam met het volgende initiatief: heeft u ouderen, invaliden, chronisch zieken of andere hulpbehoevenden bij u in de buurt wonen? Print dan de 2 afbeeldingen (onderaan deze pagina) uit en doe ze door de brievenbus. Mensen die hulp nodig hebben kunnen het rode papier achter het raam plakken, gaat het goed en hebben zij bijvoorbeeld geen boodschappen nodig dan kunnen ze de groene achter de ramen hangen.
 • De meeste kerken in HK zijn aangesloten bij het Diaconaal Platform Hollands Kroon. Wij hebben ons aangemeld bij: https://nietalleen.nl/ Mensen kunnen daar hulp vragen of bieden. Contactpersoon is K. Muurling/ k.muurling@quicknet.nl.
 • Humanitas afdeling Kop van Noord-Holland biedt ondersteuning door middel van het Telefonisch Huisbezoek, voor mensen die wekelijks behoefte hebben aan een praatje, gezelligheid of een luisterend oor. Wilt u zich aanmelden of wilt u telefonisch ondersteuning bieden? Kijk dan op de website of bel naar 0223-617422
 • Op de website www.kleinecoronahulp.nl kan financiële ondersteuning worden aangevraagd voor: projecten gericht op het tegengaan van eenzaamheid in deze tijd, voor kleine initiatieven voor alternatieve opvang van dak- en thuislozen en voor kleine initiatieven die helpen bij voedselvoorziening in noodsituaties. Deze website is een samenwerking van verschillende kleine fondsen. 
 • Graag wil ik i.v.m. het corona virus hulp aanbieden voor inwoners in en rondom Anna Paulowna. Ik kan boodschappen doen, ik kan hiervoor eventueel de auto gebruiken. Mijn telefoonnummer is 06-52612348. Ilse Rotteveel (woonachtig in Anna Paulowna).