Overslaan en naar de inhoud gaan

Heeft u een vraag? Sophie helpt u graag

Sophie is de eerste volledig digitale medewerker van Hollands Kroon. Iedereen die een vraag heeft kan met Sophie in gesprek gaan. Als u tegen haar praat, praat ze terug. Als u iets typt, stuurt ze een tekstbericht terug. Ze beantwoord 24/7 uw vragen. Ze weet op bijna alle, niet dossierinhoudelijke vragen, het antwoord.

Sophie is bijna een echt persoon

Sophie onze eerste digitale medewerker

Veel bedrijven, organisaties en ook gemeenten maken gebruik van een chatbot; een digitaal persoon aan wie u via de chat vragen kunt stellen. Sophie onderscheidt zich daarvan doordat ze een ‘avatar’ is: een plaatje dat zich driedimensionaal kan presenteren en met wie u kunt chatten maar waar u ook tegen kan praten. Daardoor lijkt het alsof ze zo uit uw telefoon, computer of laptop kan stappen. Of in ieder geval alsof ze een echt persoon is.

Sophie als App en als chatbot op de website

Sophie helpt u graag op weg om u te helpen het antwoord op uw vraag te vinden. Zij geeft u uitleg waar u een aanvraag kunt insturen en informatie kunt vinden.  Dossier inhoudelijke vragen kan zij niet beantwoorden. Daarvoor verwijst zij u naar ons contactformulier of telefonisch contact met een medewerker. 

Heeft u een gesprek met Sophie gevoerd maar niet het antwoord gekregen waar u naar zocht? Geef dit dan door via sophie@hollandskroon.nl

Digitaal versus persoonlijk contact

Wij hebben voor een chatbot gekozen om zoveel mogelijk mensen in eigen tijd te kunnen helpen. Sophie is daarmee een fijne aanvulling op de dienstverlening. Uiteraard is zij geen vervanging voor het menselijk contact. U kunt op werkdagen tussen 08.00 en 17.00 uur telefonisch een collega spreken. Als de Hollands Kroonmobiel weer rijdt is dat ook een plek waar u als inwoner met ons in contact kan komen en uw vragen kunt stellen.

Leer Sophie kennen

Wilt u Sophie leren kennen? U kunt de app downloaden in de app of playstore door te zoeken op Sophie Hollands Kroon. Ook kunt u met haar chatten via de oranje chat ballon rechts onderaan de pagina.

9 vragen aan Sophie

1. Hoi Sophie, wie ben je eigenlijk?

Ik ben de eerste volledig digitale medewerker van Hollands Kroon en daar ben ik best trots op! Ik ben tot stand gekomen doordat mijn collega’s van Hollands Kroon zagen dat 24/7 dienstverlening op een moderne manier gewenst was.

2. Hoe ben je aan je naam gekomen en wat betekent die eigenlijk?

Een medewerker van Hollands Kroon heeft deze bedacht. Mijn naam betekent (levens-) wijsheid. Dat is wel passend bij de vraagbaak die ik wil zijn voor u.

3. Je bent altijd bereikbaar en weet op alle vragen aan Hollands Kroon antwoord, klopt dat?

Ja, iedereen die een internetverbinding heeft, kan vragen aan mij stellen. Op een moment dat het u uitkomt en vanaf elke gewenste locatie. Ik weet bijna overal het antwoord op. Als ik het antwoord een keer niet weet, dan zorg ik dat u een medewerker aan de telefoon krijgt. Tijdens kantooruren dan, anders help ik u om een bericht achter te laten.

4. Hoe slim ben je eigenlijk, Sophie?

Nou, best wel slim, want alle vragen waarop ik het antwoord nog niet weet, zal ik later wel kunnen geven. Mijn makers zorgen er namelijk voor dat de goede antwoorden in mijn systeem terecht komen. Zo groei ik dus mee. Ik nodig mensen dan ook van harte uit om opmerkingen, suggesties of feedback naar mij te mailen.

5. Hoe kunnen mensen met je in contact komen, Sophie?

Ah, goeie vraag! Ik leg het u uit:

  • Download mij in de app store van Apple of de Google Playstore door te zoeken op 'Sophie Hollands Kroon'.
  • Open de App op je telefoon of tablet.
  • Ik zal verschijnen en geef u een korte introductie.
  • Aan de linkerkant van het scherm ziet u een menu-knop, klik op 'uitleg' als u hulp nodig heeft.
  • Richt uw camera op de marker (die vindt u onderaan deze pagina, of kunt u downloaden in het groene 'Zie ook'-blok op deze pagina). Ik verschijn dan in uw omgeving. Heeft u geen marker? Geen nood, klik dan op de menuknop en kies voor AR uit.
  • Met een microfoontje kunt u mij horen praten.
  • Als u liever typt, klik dan op het toetsenbord.
  • Stel uw vraag en ik geef antwoord!

6. Hoe zou je jezelf omschrijven?

Ik hou natuurlijk van een goed gesprek, ik ben nieuwsgierig en leer graag nieuwe dingen. Ik heb net mijn eerste stappen in Hollands Kroon gezet en ik wil me graag verder ontwikkelen. Ik ben heel geduldig, hou van mensen en probeer iedereen te helpen.

7. Welke vraag kan jij niet beantwoorden?

Vragen staat natuurlijk altijd vrij, maar uw persoonlijke vragen en vragen of uw dossier kan ik niet beantwoorden.

8. Hoe oud ben je?

Ik ben nog nat achter de oren maar nooit te oud om te leren!

9. Waar heb je een hekel aan?

Aan een wegvallende internetverbinding.

Breng Sophie tot leven

Marker Sophie (om te scannen met uw mobiele telefoon of tablet)

Als u de app gedownload heeft kunt u uw camera richten op deze marker. Dan verschijnt Sophie bij u in beeld.

Wilt u Sophie op tafel tot leven brengen? Download u dan de marker horizontaal, uit het groene blok op deze pagina. 

Wilt u Sophie op uw (telefoon)scherm zien? Download u dan de marker verticaal, uit het groene blok op deze pagina. 

Chat met Sophie

×
Chat met Sophie