Onderhoud en herinrichting Prof ter Veenweg in Middenmeer

Aan de Prof ter Veenweg wordt onderhoud uitgevoerd en de kruispunten met Hoornseweg en Breestraat worden opnieuw ingericht. Deze werkzaamheden zullen niet ongemerkt voorbij gaan. De Prof. ter Veenweg wordt volledig afgesloten voor verkeer, maar het voet- en fietspad blijft zoveel mogelijk toegankelijk. De werkzaamheden duren van 10 juni tot 5 juli 2024, waarbij we rekening houden met de komst van de kermis.

Onderhoud en Herinrichting

De Prof ter Veenweg heeft onderhoud nodig en krijgt nieuw asfalt. Het kruispunt Breestraat wordt opnieuw ingericht en het kruispunt Hoornseweg krijgt in het midden eilanden zodat voetgangers en fietsers in twee keer kunnen oversteken. Zie ook de tekeningen hieronder. U kunt op de tekening klikken om deze te vergroten.

Planning

Voor nu staan de werkzaamheden in de planning voor juni/juli 2024. De werkzaamheden worden in ongeveer 4 weken achter elkaar uitgevoerd. Om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren in een zo kort mogelijk tijd, wordt de gehele Prof ter Veenweg afgesloten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer.

Planning

De werkzaamheden aan de Professor ter Veenweg worden uitgevoerd tussen 10 juni en 5 juli 2024. Daarbij houden we rekening met de komst van de kermis. 

Bereikbaarheid gebied zuidwest Middenmeer (zie afbeelding)

Om het verkeer in goede banen te begeleiden, vragen wij u om de route te volgen die met borden is aangegeven. Vanuit de Brugstraat introduceren wij een rijrichting via de route Torenstraat – Schoolpad – Breestraat – Poststraat -Torenstraat.

Deze rijrichting is noodzakelijk om het gebied bereikbaar te houden ook voor de ondernemers die vrachtwagens ontvangen op de Poststraat. Wij verzoeken u nadrukkelijk om in deze periode niet te parkeren bij de kruispunten, zodat het gebied ook bereikbaar blijft voor grotere voertuigen. Zie bijgevoegde afbeelding.

Afstemming

Hulpdiensten en HVC zijn geïnformeerd over de komende werkzaamheden aan de Prof ter Veenweg en met de dorpsraad is afstemming geweest.

Zie hieronder de omleiding tijdens de werkzaamheden:

Fietspaden

Tijdens de werkzaamheden blijven de voet- en fietspaden zoveel mogelijk open. Als het nodig is kunnen de werkzaamheden te voet gepasseerd worden.

Informatie

Uw mening is veel waard. Heeft u zaken die u ons binnen dit project wilt meegeven, laat ons dit dan weten. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u ons bereiken op telefoonnummer (088) 32 15 000. Een bericht sturen mag natuurlijk ook. U bereikt ons via het contactformulier op de website van Hollands Kroon.

Buslijn (Connexxion)

De buslijnen van Connexxion zullen de halte Prof ter Veenweg Alkmaarseweg N242 aandoen. Lijn 134, 135 en 653 zal niet door Middenmeer rijden maar via de N242 Alkmaarseweg rijden.