Overslaan en naar de inhoud gaan

Opknappen parken 't Veld en Zijdewind

De parken in de dorpen ’t Veld en Zijdewind worden opgeknapt. De parken krijgen een andere invulling en meer ruimte voor verschillende soorten planten en dieren. In Zijdewind is de inrichting al begonnen. Binnenkort gebeurt dit ook in alle andere parken. We verwachten dat de werkzaamheden begin 2023 klaar zijn, op het inzaaien van het gras na.

Ideeën en wensen van bewoners

Het plan om de parken op te knappen, is ontstaan door de bewoners. In 2021 hebben we de inwoners van ’t Veld en Zijdewind gevraagd welke ideeën en wensen zij hebben voor hun leefomgeving. 

Vanuit de gemeente zijn er ook doelstellingen meegenomen. We willen meer ruimte voor verschillende soorten planten en dieren en aanpassingen aan extremer weer. Zo krijgen vooral insecten en kleine dieren meer kans, maar ziektes en plagen niet.

Plannen voor de parken in ’t Veld en Zijdewind zijn definitief

De plannen voor de inrichting van de parken in ’t Veld en Zijdewind zijn definitief. De plannen zijn samen met inwoners tot stand gekomen. Op de tekeningen kunt u zien hoe de parken worden ingericht.

Klik op een plaatje om het plan in detail te bekijken

Tjaddinxpark
Park Nassaulaan
Park Valbrugweg
Park Zijdewind

Ontwerp en realisatie van de parken door ‘De Twee Heren’ uit Grootebroek

Voor het ontwerpen en realiseren van deze parken werkt de gemeente samen met ‘De Twee Heren’ uit Grootebroek. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het maken van natuurlijke buitenruimtes. Plekken waarbij groen en natuur samengaan met sport, spel en ontspanning.

Opknapbeurt park Zijdewind gestart

Werkzaamheden parken in volle gang

Er wordt hard gewerkt in het Tjaddinxpark in ‘t Veld. De plek is één van in totaal vier parken in ‘t Veld en Zijdewind die onder handen wordt genomen. Het project in Zijdewind was al begonnen. Op dit moment krijgt het Tjaddinxpark, naast basisschool de Marinx, steeds meer vorm. De komende tijd verplaatst het werk zich naar de Nassaulaan en de Valbrugweg.

Werk aan parken 't Veld en Zijdewind gaat in volle gang door

Het park in Zijdewind werd als eerste onder handen genomen. Daar is het wachten nog op de beplanting. Ondertussen gaat het werk op de drie andere parken in 't Veld in volle vaart door. Bij het park aan de Valbrugweg zijn bijvoorbeeld een nieuw hondenspeelterrein en een poel aangelegd. Bij het water ontstaat zo een mooie plek voor amfibieën, reptielen en andere dieren.

Chat met Sophie

×
Chat met Sophie