Overslaan en naar de inhoud gaan

Ontwikkelingen Winkelhart Niedorp

Op deze pagina kunt u de ontwikkelingen rond het nieuwe winkelcentrum Winkelhart Niedorp in Nieuwe Niedorp volgen.

Impressies

Hieronder vindt u drie impressies van het nieuwe winkelcentrum. Deze geven een beeld van het toekomstige winkelcentrum. Aan de voorzijde van het winkelcentrum (bij het Hoefje, waar de Brasserie is ingetekend) heeft het gebouw een hogere bouwhoogte om een accent te maken in de omgeving.

impressie winkelhart Niedorp

Impressie Winkelhart Niedorp.

impressie voorzijde winkelhart

Impressie voorzijde Winkelhart Niedorp.

impressie bovenzijde winkelhart Niedorp

Impressie van bovenaf Winkelhart Niedorp.

Schetsontwerp buitenruimte

De inrichting van de buitenruimte is een schetsontwerp. Dit schetsontwerp wordt verder uitgewerkt tot een voorlopig en definitief ontwerp. Download hieronder het schetsontwerp van de buitenruimte Winkelhart Niedorp.

Update werkzaamheden

  • 15-2-2022 | Kappen bomen

Op dit moment is Hoorne Vastgoed bezig met werkzaamheden aan de verbouwing van het Winkelhart. Voor de werkzaamheden is het nodig dat een aantal bomen worden gekapt. Hiervoor heeft de gemeente een kapvergunning verleend. Het betreft 10 eiken en 3 sierappels. Deze bomen worden in week 7 gekapt. In de nieuwe situatie komen er in het gebied weer bomen voor terug.

  • Hoorne Vastgoed is in januari 2021 begonnen met de uitbreiding van het winkelcentrum in Nieuwe Niedorp

Zo worden er drie nieuwe winkelunits gebouwd. Horeca en de fietsenwinkel verhuizen daarnaar toe en er komt uitbreiding voor de winkel ‘Pimpernel’. Naast deze uitbreiding worden de bestaande luifels vervangen om het winkelcentrum weer een frisse uitstraling te geven. In 2022 gaat Hoorne Vastgoed ook de andere kant van het winkelcentrum uitbreiden. We hebben inmiddels overeenstemming bereikt over de schetsontwerpen van deze uitbreiding. Hier worden de Jumbo, Action, Etos en de Vomar gehuisvest. De eerste drie winkels zijn al gevestigd in het winkelhart, maar krijgen met de uitbreiding een nieuwe winkel. Met de toevoeging van Vomar voorziet Hoorne Vastgoed de klanten van het Winkelhart een nog breder winkelaanbod te kunnen bieden.

  • Ook de openbare ruimte rondom het Winkelhart wordt vernieuwd

Hiervoor is een schetsontwerp gemaakt. Deze hebben we in 2019 in een aantal informatiebijeenkomsten aan omwonenden laten zien. De reacties van de bewoners daarop zijn in het nieuwe ontwerp verwerkt. Via het groene blok op deze pagina kunt u het ontwerp bekijken. We streven ernaar de werkzaamheden in het eerste kwartaal van 2022 te starten en in zijn geheel voor januari 2023 afgerond te hebben.

Bouwplaatsinrichting 

Om te kunnen bouwen wordt een bouwterrein ingericht. Het bouwterrein wordt afgezet met bouwhekken en de expeditieruimte is beperkt toegankelijk om gevaarlijke situaties te voorkomen.

De aannemer Regiobouw Haarlemmermeer BV gaat de voormalige winkelruimte van de makelaar Van Keulen gebruiken als directie-,uitvoering- en kantineverblijf tijdens de bouwperiode. Mochten er vragen zijn dan kunt u de uitvoerder of de projectleider mailen.

Chat met Sophie

×
Chat met Sophie