Overslaan en naar de inhoud gaan

Herinrichting Karel Doormanstraat en omgeving

Sinds september 2020 worden er gefaseerd werkzaamheden uitgevoerd aan de Karel Doormanstraat, Prinses Marijkestraat, Prinses Margrietstraat en Prof. Granpré Molierèstraat (gedeelte vanaf Sternstraat tot Verbindingsweg/Werfstraat). De riolering in Prof. Granpré Molierèstraat wordt vervangen door een apart rioolstelsel voor hemel- en vuilwater. Voetpad, parkeervakken en het straatwerk van de rijweg wordt tijdelijk weer aangebracht. In de andere straten wordt ook het riool vervangen maar daarna krijgen de straten een nieuwe definitieve inrichting.

Planning en werkvolgorde

De werkzaamheden zijn gestart op 21 september en duren tot ongeveer juni 2021. De projecttekeningen staan in het groene blok 'Zie ook'.

Aannemingsbedrijf Haarsma Infra & Milieu BV uit Tjerkwerd / Wieringerwerf start met de werkzaamheden op de kruising van Prof. Granpré Molierèstraat met Sternstraat.

De werkvolgorde

  • Fase 1: Prof. Granpré Molièrestraat vanaf de kruising Prof. Granpré Molierèstraat/Sternstraat tot ongeveer de woning bij Prof. Granpré Molierèstraat 5, de kruising Prof. Granpré;
  • Molierèstraat/Terppad tot en met de kruising met de Werfstraat;
  • Fase 2: Prinses Margrietstraat;
  • Fase 3: Prinses Marijkestraat;
  • Fase 4: Karel Doormanstraat.

De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd, echter overlast door de werkzaamheden is onvermijdelijk. De voortgang van de werkzaamheden is mede afhankelijk van de weersomstandigheden.

Planning

Weg Periode
Fase 2: Prinses Margrietstraat  week 2 tot en met 8 in 2021
Fase 3: Prinses Marijkestraat  week 9 tot en met 16 in 2021
Fase 4: Karel Doormanstraat week 17 tot en met 25 in 2021

Update van 12 april

In de week van 12 april is gestart met het verder bestraten in de Prinses Margrietstraat. De infiltratiegoot is inmiddels aangebracht. In de Prinses Marijkestraat is het nieuwe riool tot aan het J.O. van der Holtplein aangelegd. Binnenkort is de kant van de nieuwe rijweg te zien. Dan wordt gestart met aanbrengen van de betonbanden.

Van 19 t/m  21 april is de doorgang naar het J.O. van der Holtplein gestremd. De riolering wordt op die dagen daar aangebracht. De bestrating vanaf de kruising Prinses Margrietstraat en Prinses Marijkestraat wordt t/m de ingang naar de J.O van der Holtplein aangebracht. Vanaf woensdag 21 april zijn de garageboxen weer te bereiken via de Prinses Marijkestraat.

De kruising Prinses Margrietstraat en Karel Doormanstraat wordt later bestraat. Het riool in de Karel Doormanstraat wordt eerst vervangen. In week van 12 april wordt gestart met het aanleggen van de wadi groenstrook naast de Prinses Marijkestraat. Een wadi is een open infiltratiegoot waarin het water langzaam opgenomen wordt in de grond. Er wordt tijdens het werk veel met transportvoertuigen gereden tussen de Prinses Marijkestraat en de Ingenieur Ovingestraat. In dezelfde week start aannemer Pilkes met de werkzaamheden aan de openbare verlichting. De oude lichtmasten in de Prinses Margrietstraat worden vervangen.

Foto van kruising Pr. Marijkestraat met Pr. Margrietstraat
Foto van kruising Pr. Marijkestraat met Pr. Margrietstraat

Chat met Sophie

×
Chat met Sophie