Overslaan en naar de inhoud gaan

Open data: delen van gegevens

Open data zijn gegevens en informatie van de gemeente die voor iedereen beschikbaar en toegankelijk zijn gemaakt in een digitaal formaat. Hierbij kunt u denken aan database bestanden die u zelf kunt raadplegen en hergebruiken.

Data op de kaart 

Wij hebben veel van ons openbaar gebied in beeld gebracht, zoals bomen, wegen en gemeentelijke grond. In onze kaartviewer kunt u diverse gegevenssets inzien en eventueel downloaden: http://opendata.hollandskroon.nl.

Bekijk de open data van:

Statische informatie

Statistische informatie over bijvoorbeeld het aantal inwoners en het aantal huizen van de gemeente vindt u op: https://hollandskroon.incijfers.nl.

Waarom open data? 

Wij zijn eigenaar van grote hoeveelheden gegevens en informatie die wij nodig hebben voor de uitvoering van onze gemeentelijke taken. Een groot deel van deze gemeentelijke informatie is openbaar, maar in veel gevallen zijn de gegevens voor inwoners en ondernemers niet makkelijk digitaal toegankelijk of (her)bruikbaar.

Door het openstellen van deze data kan iedereen deze data raadplegen en hergebruiken.

Privacy gevoelige informatie  

Privacy gevoelige informatie, bijvoorbeeld persoonsgegevens en naar personen te herleiden gegevens,  worden niet gepubliceerd. Datasets worden daarom als het nodig is geanonimiseerd.

Chat met Sophie

×
Chat met Sophie