Overslaan en naar de inhoud gaan

Elektrisch rijden in Hollands Kroon

Wij stimuleren elektrisch rijden. Elektrische auto’s hebben de toekomst; ze zijn schoon, stil en zuinig. Elektrisch rijden helpt om de lucht gezonder te maken en maakt ons minder afhankelijk van oprakende en vervuilende brandstoffen zoals benzine en diesel.

Openbare laadpalen

Er komen steeds meer laadpalen voor elektrische auto’s in Nederland, waardoor het voor iedereen gemakkelijker wordt om elektrisch te rijden. Hollands Kroon bouwt mee aan dit laadnetwerk en doet dat samen met MRA-Elektrisch; een projectbureau dat namens de gemeenten in de provincies Flevoland, Noord-Holland en Utrecht elektrisch rijden in de regio stimuleert en werkt aan een dekkend netwerk van openbare laadpalen.

Hoe kan ik een openbare laadpaal aanvragen?

Heeft u geen mogelijkheid om thuis te laden? Dan kunt u een aanvraag doen voor een openbare laadpaal. Aan een openbare laadpaal kunnen twee auto's tegelijkertijd laden. Door twee parkeerplekken hiervoor te reserveren stimuleert Hollands Kroon elektrisch rijden. MRA-Elektrisch plaatst voor de gemeenten in de provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht laadpalen (alleen de gemeenten Amsterdam en Utrecht doen dit zelf). Een aanvraag doen gaat eenvoudig, snel en kosteloos. U hoeft alleen via laadpaal.mrae.nl een verzoek te doen om een laadpaal te plaatsen. Als uw verzoek aan de voorwaarden voldoet en er onvoldoende publieke laadpalen in uw buurt staan, wordt een geschikte locatie gekozen. Voordat de laadpaal geplaatst kan worden, moeten eerst het verkeersbesluit gepubliceerd worden en de vergunning en netaansluiting aangevraagd worden. Kijk voor actuele doorlooptijden op www.mrae.nl.

Een laadpaal bij u in de buurt?

Openbare laadpalen worden op aanvraag van bewoners van Hollands Kroon aangelegd. Ziet u een nieuwe laadpaal in uw straat? Dan is deze door één van uw buurtbewoners aangevraagd. U kunt zelf ook gebruik maken van de laadpaal. In de onderstaande tabel ziet u waar de laadpalen in Hollands Kroon zijn.
 

Adres In bedrijf of in voorbereiding
Anna Paulowna, Burgemeester Mijnlieffstraat 2 In bedrijf
Anna Paulowna, Karekietstraat 34 in bedrijf
Anna Paulowna, Robijn 1 In voorbereiding
Breezand, Irissenstraat 34 In bedrijf
Breezand, Irissenstraat 23 In bedrijf
Den Oever, Laan Bloys van Terslong 56 In bedrijf
Den Oever, Martekrogt 41 In voorbereiding
Hippolytushoef, Kerkplein 31 In bedrijf
Kolhorn, de Strook 7 In voorbereiding
Kreileroord, Klaverstraat 4 In bedrijf
Nieuwe Niedorp, Kievit 1 In bedrijf
't Veld, Dreeflaan 30 In bedrijf
Wieringerwaard, Sportlaan 27 In voorbereiding
Wieringerwerf, Brinkweg 3 In bedrijf
Wieringerwerf, Brinkweg 17 In bedrijf
Wieringerwerf, Schoener 19 In bedrijf

Er worden steeds nieuwe palen geïnstalleerd.