Overslaan en naar de inhoud gaan

Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL Q4 2020) 

Ondernemers uit vrijwel alle bedrijfssectoren kunnen vanaf 25 november een aanvraag doen voor Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) Q4 2020 (oktober tot en met december 2020). Dit kan tot en met 29 januari 2021, 17.00 uur. U moet uiteraard wel aan de voorwaarden voldoen.

Voor meer informatie en de voorwaarden gaat u naar www.rvo.nl/tvl.

Eenmalige opslag Voorraad Gesloten detailhandel (VGD)

Op 18 december werd bekend dat de verplicht gesloten non-food detailhandelbedrijven de eenmalige opslag Voorraad Gesloten Detailhandel (VGD) ontvangen bovenop de TVL subsidie in het 4e kwartaal van 2020. Deze subsidie is bedoeld als tegemoetkoming voor de kosten van (kerst)voorraad die niet meer verkocht kan worden en is belastingvrij. VGD is bedoeld voor ondernemers die met hun hoofdactiviteit geregistreerd staan met een sbi-code die onder gesloten detailhandel valt. Voor de voorwaarden en meer informatie gaat u naar Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Horeca krijgt een aanvullende subsidie (HVA)

Horecagelegenheden krijgen voor TVL Q4 2020 eenmalig een opslag bovenop de TVL-subsidie: de Horeca Voorraad en Aanpassingen (HVA). Bij de aanvraag TVL wordt de HVA-opslag er direct bij opgeteld. 

Evenementenbranche krijgt evenementenmodule

Ondernemers in de evenementenbranche die niet in aanmerking komen voor TVL Q4 2020 krijgen extra steun. Omdat deze sector ernstig lijdt onder de coronamaatregelen, heeft het kabinet op 9 december 2020 besloten dat de evenementenmodule voor zowel het 4e kwartaal van 2020 en het 1e kwartaal van 2021 geldt.

Adviestool TVL

Met de Adviestool TVL kunt u in 3 stappen zien of u in aanmerking komt voor TVL Q4 2020 en welk bedrag u mogelijk kunt aanvragen. U heeft hiervoor uw KVK-nummer nodig.

Chat met Sophie

×
Chat met Sophie