Informatieve websites voor ondernemers over corona

De impact van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus is groot voor het Nederlandse bedrijfsleven.

Kamer van Koophandel

Er komt op u als ondernemer in deze tijd veel af. Het KVK Coronaloket is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur voor al uw ondernemers­vragen. De KVK heeft geen fysiek loket waar u heen kunt. KVK Coronaloket is beschikbaar voor al uw ondernemersvragen op nummer 0800-2117 of check de website van de Kamer van Koophandel.

RIVM en GGD

Op de website van het RIVM vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen en antwoorden. U kunt ook bellen naar 0800-1351. Dit telefoonnummer is zeven dagen per week bereikbaar tussen 8.00 en 20.00 uur. Ook op de website van GGD Hollands Noorden vindt u meer informatie.

KVK Corona Regelingencheck is vernieuwd

Op basis van een paar vragen, krijgt u inzicht in de regelingen die mogelijk op uw bedrijf van toepassing zijn. Het is een snelle check die leidt naar de voor u belangrijkste regelingen.

Let op: niet alle regelingen zijn opgenomen en er blijven uitzonderingen.

Doe de regelingencheck

Stigas: Tips en praktijkvoorbeelden veilig werken

Stigas helpt ondernemers en werknemers om gezond, veilig en duurzaam te werken. Ga naar de site van Stigas voor tips en goede praktijkvoorbeelden om veilig te werken tijdens de coronacrisis.

 

Maatregelen garantstellingen en leningen

Ondernemingen die problemen ondervinden bij het verkrijgen van bankleningen en bankgaranties, kunnen gebruik maken van de Garantie Ondernemersfinanciering-regeling (GO). Kijk voor meer informatie op de website van de RVO. Ook biedt de BMKB-regelingen mogelijkheden om meer en sneller te kunnen lenen. Meer informatie over de BMKB-regelingen vindt u op de website van de RVO.