Overslaan en naar de inhoud gaan

Agro recreatie en toerisme

Recreatie en toerisme op agrarische bedrijven is steeds meer in opkomst. Denk bijvoorbeeld aan fiets- en foodroutes langs boerderijkraampjes en tulpenvelden. Maar ook overnachten bij de boer wordt steeds populairder. Gemeente Hollands Kroon is een grote agrarische gemeente en er is dan ook meer dan voldoende aanbod van activiteiten op het boerenbedrijf. Jaarlijks worden er verschillende agrarische evenementen georganiseerd voor jong en oud. Populair is bijvoorbeeld de Boerenversmarkt, waar je streekproducten kunt kopen.
 

Frietrooien

Maar ook het frietrooien mogen we niet vergeten; een jaarlijks evenement waarbij kinderen aardappels kunnen rooien van het weiland en hier zelf friet van kunnen maken. Zo zijn er nog tal van andere evenementen. Ontdek ze op deze pagina.

Boerderijwinkels en stalletjes

Stalletjes in Hollands Kroon

In Hollands Kroon zijn er verschillenden stalletjes en boerderijwinkels. Als u een wandeling of een fietstocht maakt bezoek dan zeker eens een stalletje of een winkel.

Bekijk een overzicht van verschillende boerderijwinkels in de gemeente.

Beleef het Boerderijleven!

Beleef het Boerderijleven!

De kop van Noord-Holland is het grootste bloembollengebied van de wereld! Alleen daarom is een bezoek aan Hollands Kroon het al waard en veel bedrijven zetten de deuren open! Hoe wordt kaas gemaakt? Of worden tulpen gekweekt? Ontdek het leven op de boerderij.

Wilt u ook het platteland optimaal beleven? Bekijk welke boeren bedrijven hun deuren openen en/of waar u kunt overnachten.

Agrarische evenementen

Bekijk hieronder de lijst met agrarische evenementen in gemeente Hollands Kroon.

Evenement | wanneer | waar

Contact met de gemeente

Heeft u een vraag aan de gemeente over agri recreatie en toerisme? Of bent u zelf agrariër en wilt u een toeristische activiteit gaan aanbieden? Neem dan contact met ons op!

Tractor met verlichting

Chat met Sophie

×
Chat met Sophie