Overslaan en naar de inhoud gaan

Agrariërs en buitengebied

De agrarische sector in het buitengebied van Hollands Kroon bestaat uit verschillende sectoren. Bijvoorbeeld akkerbouw, bloembollen, vollegrondsgroente, glastuinbouw en veehouderij. Ook alle ondernemende leveranciers van hoge kwaliteit producten en/of grondstoffen voor de nationale en internationale markt maken deel uit van de agrarische sector.

De bedrijfs- en technologische ontwikkelingen in deze sector gaan snel. De agrarische ondernemer richt zich steeds vaker op nieuwe mogelijkheden om het eigen bedrijf te ontwikkelen en sterker te maken.

Meer informatie

Bij ondernemen in het buitengebied is niet alleen de gemeente betrokken. Onder ‘zie ook’ in het groene blok vindt u de verschillende organisaties en overheden. Zij kunnen u helpen bij onder andere belangenbehartiging, informatie en/of subsidies.

Hoe ziet de toekomst van de agrarische sector in Hollands Kroon eruit?

Om hierachter te komen hebben we de wensen van agrariërs, inwoners en andere betrokken organisaties in kaart gebracht. Deze wensen hebben we in het koersdocument agrarische sector gezet. In dit document vertellen wij als gemeente met wat voor uitdagingen we te maken krijgen in de toekomst. Welke doelen willen we halen en wat zijn mogelijke oplossingen? Waar willen we de aankomende jaren aan werken voor een toekomstbestendige agrarische sector?  Bekijk hier het koersdocument agrarische sector.

Beleef het platteland! Voor de inwoner

Boeren en tuinders pakken uit. Boeren en tuinders organiseren op diverse plekken in Nederland activiteiten voor iedereen, van jong tot oud.

Fietsroute langs de boeren verkoopstalletjes.

Boeren Buren facebookpagina
Volg Boeren Buren als je wilt weten wat er in de Nederlandse land- en tuinbouw gebeurt.

Chat met Sophie

×
Chat met Sophie