Overslaan en naar de inhoud gaan

Wet maatschappelijk ondersteuning (Wmo)

Kunt u zich door een (lichamelijke) beperking moeilijk zelfstandig redden in huis? Of heeft u moeite om zelfstandig te reizen en activiteiten te ondernemen? Dan heeft u misschien recht op hulp uit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Wat kunt u zelf doen?

Bekijk uw eigen mogelijkheden om tot een oplossing te komen. Denk hierbij aan iemand in uw netwerk om een boodschapje voor u te doen. Of om zelf een bedrijf te benaderen om dat drempeltje te verwijderen.

Basisvoorzieningen

In de gemeente Hollands Kroon zijn er allerlei basisvoorzieningen. Deze zijn gratis en direct toegankelijk voor iedereen. Denk aan de inzet van vrijwillige GGZ-maatjes, huisbezoeken aan ouderen en ondersteuning van de mantelzorg. In het groene blok vindt u meer informatie over de basisvoorzieningen.

Wijkteam Hollands Kroon

Ook kunt u met uw hulpvragen terecht bij het wijkteam. Hier werken professionele hulpverleners met veel ervaring in de zorg, welzijn, wonen en onderwijs. Zij helpen u verder. De medewerker van het wijkteam zoekt samen met u naar een oplossing en biedt concrete hulp. Het gaat erom dat u zelf weer verder kunt en met wat hulp, uw problemen kunt aanpakken.

Uw hulpvragen

U kunt voor alle vragen waar u zelf niet meer uit komt, bij het wijkteam terecht.

U kunt denken aan de volgende hulpvragen:

  • aanpassingen aan uw woning;
  • hulpmiddelen, zoals scootmobiel, rolstoel of tillift;
  • hulp bij huishouden;
  • ondersteuning bij het aanbrengen van structuur in het dagelijkse leven;
  • ondersteuning bij praktische en cognitieve vaardigheden.

Belbus

De Belbusvereniging Noordkop (kortweg: de Belbus) is van en voor alle inwoners van Hollands Kroon. De bus brengt u van deur tot deur binnen Hollands Kroon, Schagen, Heerhugowaard, Hoorn, Alkmaar en Den Helder.

Contact

Heeft u een vraag voor het wijkteam? Neem dan contact met ons op.

Chat met Sophie

×
Chat met Sophie