Groepstrainingen Wijkteam Hollands Kroon

Het wijkteam van Incluzio Hollands Kroon geeft regelmatig groepstrainingen voor volwassenen en kinderen. Van elkaar leren, tips delen en zien dat je niet de enige bent, dat zijn de voordelen van deze trainingen. 

Assertiviteitstraining voor volwassenen

Tijdens deze groepstraining leren de deelnemers beter voor zichzelf opkomen, zodat er niet steeds over de eigen grenzen wordt gegaan. De trainingen bestaan uit zes bijeenkomsten waarin acht à tien deelnemers samen ervaringen delen en elkaar praktische handvatten bieden.

Body & brain combat training

In deze groepstraining worden jongeren in de buitenlucht geactiveerd door middel van een bootcamp waarin de nadruk ligt op de sociale interacties. In deze training leren jongeren hoe zij grenzen kunnen aangeven en/of accepteren. De training is vooral gericht op jongeren met een laag zelfbeeld, thuiszitters en/of jongeren die moeite hebben met agressieregulatie.

Trainingen voor kinderen

Kinderen kunnen terecht voor de 'Coole Kikker' training om sociale vaardigheden te leren.

Coole Kikker (voor kinderen van 8 t/m 12 jaar)

Coole Kikker is een training waar je je sociale vaardigheden verbetert en aanleert. Sociale vaardigheden zijn bijvoorbeeld vrienden maken en houden, samenwerken met anderen en leren welke emoties er zijn. In deze training ga je samen met andere kinderen theorie leren en ga je verschillende lastige situaties oefenen. De training is voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud.

Kookcafé

Samen maaltijden bedenken, boodschappen doen, koken en afruimen. Een goede combinatie om sociale vaardigheden te leren en om zelfredzamer te worden. Al deze facetten komen aan de orde bij het Kookcafé. Het Kookcafé is voor jongeren van 12 tot 21 jaar, die wat hulp en ondersteuning nodig hebben bij het leggen van sociale contacten.

Autismetraining

Hoe ga je om met een kind die autisme heeft? Welke kenmerken horen hierbij? Hoe werkt het bij hen in de hersenen? Deze vragen staan centraal tijdens deze training. De training is toegankelijk voor iedere inwoner van Hollands Kroon. Zo kunnen opa’s, oma’s, een betrokken leerkracht of een trainer van een vereniging zich ook inschrijven.

Moeilijk lerend beter begrijpen

Hoe herken je ‘moeilijk lerend’ bij een kind? Wat betekent dat voor de communicatie? Heeft dat gevolgen voor de puberteit? Deze vragen en meer staan centraal in de training over kinderen die moeilijk lerend zijn. De training is toegankelijk voor iedere inwoner van Hollands Kroon. Zo kunnen opa’s, oma’s, een betrokken leerkracht of een trainer van een vereniging zich ook inschrijven.

Vragen?

Deze trainingen worden op verschillende momenten in het jaar aangeboden op diverse plekken in de gemeente.