Groepstrainingen Wijkteam Hollands Kroon

Het wijkteam van Incluzio Hollands Kroon geeft regelmatig groepstrainingen voor volwassenen en kinderen. Van elkaar leren, tips delen en zien dat je niet de enige bent, dat zijn de voordelen van deze trainingen. 

Assertiviteitstraining voor volwassenen

Voor volwassenen geeft het wijkteam een training assertiviteit. Tijdens deze groepstraining leren de deelnemers beter voor zichzelf opkomen, zodat er niet steeds over de eigen grenzen wordt gegaan. De trainingen bestaan uit zes bijeenkomsten waarin acht à tien deelnemers samen ervaringen delen en elkaar praktische handvatten bieden. De deelnemers krijgen daarbij begeleiding van twee ervaren medewerkers van het wijkteam.

Body & brain combat training

De Body & brain combat training is een groepstraining, voor jongeren en volwassenen, waarbij fysieke aspecten worden gecombineerd met de sociale aspecten. Speciaal voor mensen die een laag zelfbeeld, faalangst, depressieve klachten hebben of hun agressie moeilijk kunnen reguleren.

Trainingen voor kinderen

Kinderen vinden het soms moeilijk om met hun ouders te praten over hun problemen. Ze willen geen extra last zijn voor hun ouders, of ze weten niet hoe ze met hun gevoel om moeten gaan. Voor deze kinderen worden de trainingen 'PIEP zei de muis' of 'Billy Boem' gegeven door het wijkteam van Hollands Kroon. Ook kunnen kinderen terecht voor de 'Coole Kikker' training om sociale vaardigheden te leren.

PIEP zei de muis (voor kinderen van 4 t/m 8 jaar)

PIEP zei de muis is een training voor kinderen van 4 t/m 8 jaar die extra steun nodig hebben. Dit omdat ze thuis of in hun directe omgeving veel dingen meemaken die spanningen veroorzaken. Tijdens deze training merken de kinderen dat ze niet de enige zijn. Ze leren eigen gevoelens en emoties te ervaren en hoe je hiermee om gaat. Dit gebeurt op een speelse manier. Een handpop (muis) vertelt over wat hij allemaal meemaakt en nodigt de kinderen uit om samen met hem oplossingen hiervoor te zoeken. Hierdoor leren kinderen vaardigheden, zodat ze makkelijker met verschillende situaties om kunnen gaan.

Billy Boem (voor kinderen van 8 t/m 12 jaar)

Billy Boem is een training voor kinderen van 8 t/m 12 jaar die extra steun nodig hebben. Dit omdat ze thuis of in hun directe omgeving veel dingen meemaken die spanningen veroorzaken. Tijdens deze training merken de kinderen dat ze niet de enige zijn. Ze leren eigen gevoelens en emoties te ervaren en hoe je hiermee om kunt gaan. Op een speelse manier leren zij deze vaardigheden.

Coole Kikker (voor kinderen van 8 t/m 12 jaar)

Hoe leer je vaker ‘nee’ zeggen? En hoe ga je om met pesters? Tijdens de Coole Kikker training leren kinderen hoe ze voor zichzelf opkomen en hoe ze het beste omgaan met plagen en pesten.

Voor ouders vindt er een ouderavond plaats na de 4de en na de 8ste bijeenkomst. Ook worden er tips gegeven ter ondersteuning van de kinderen. Na de training krijgen de kinderen het Coole Kikker diploma.

Vragen?

Deze trainingen worden op verschillende momenten in het jaar aangeboden op diverse plekken in de gemeente. Als u meer informatie wilt, neem dan een kijkje op www.deacademievoorjou.nl