Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst (JOGG)

Op 25 maart hebben ruim 50 personen deelgenomen aan de online stakeholdersbijeenkomst als start van JOGG in Hollands Kroon! JOGG staat voor Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst. De JOGG-aanpak is een aanpak waarbij iedereen in Hollands Kroon zich inzet om de fysieke en sociale leefomgeving voor onze jeugd gezonder te maken. Denk aan gezond eten, genoeg water drinken, voldoende beweging en een goede nachtrust. Kinderen, jongeren, hun ouders en hun leefomgeving staan hierbij centraal.

Doel bijeenkomst

Doel van de bijeenkomst was om alle partijen die met jongeren en gezondheid bezig zijn bij elkaar te brengen en hun wensen uit te laten spreken op dit gebied. Resultaat is dat we starten  met het project water drinken. Ook onderzoeken we of we een gezonde lunch kunnen realiseren op een (of meerdere) basisscholen.

Lokaal JOGG werk-net

Er wordt nu gewerkt aan het opbouwen van een lokaal JOGG werk-net; een klankbord-/ stuurgroep. Deze groep maakt de plannen duidelijk. Daarnaast schrijven we een plan van aanpak waarbij alle opbrengsten en wensen voor Hollands Kroon verder worden uitgewerkt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marjolein Broersen, JOGG regisseur Hollands Kroon via jogg@hollandskroon.nl.

Wieringen en Wieringermeer

Om het maximale effect te behalen richten we ons de eerste jaren op kinderen in de gebieden Wieringen en Wieringermeer. Binnen deze omgeving zijn er veel partijen en initiatieven gaande waardoor we mooie resultaten kunnen behalen. Daarnaast zijn de overgewichtcijfers van kinderen uit deze gebieden wat hoger dan in de rest van de regio Noord Holland Noord. De aandacht gaat vooral uit naar de leeftijden 0 tot 4-jarigen, 4 tot 12-jarigen en de ouders van deze kinderen. Uit onderzoeken blijkt dat kinderen van deze leeftijden nog erg flexibel in hun gedrag zijn. Daardoor kunnen zij makkelijk aangemoedigd worden om gezonde keuzes te maken.