Werkzaamheden straten rondom Burg. Mijnlieffstraat Anna Paulowna

De vernieuwing van een aantal straten rondom de Burgemeester Mijnlieffstraat in Anna Paulowna is op 29 augustus begonnen. De straten worden in twee delen opgeknapt. Het eerste deel zijn de straten J. van Gijtenbeekstraat, van Foreeststraat, Heldringstraat, Raapplein en Pareaulaan 1 tot en met 13. Voor de bewoners van deze straten werd een inloopavond georganiseerd op 23 augustus.

Inloopbijeenkomst voor bewoners was op 23 augustus

Tijdens deze inloopavond is het definitieve ontwerp en de planning gepresenteerd. Ook was er ruimte om vragen te stellen. Aanwezig waren medewerkers van de aannemer, de gemeente en de woningbouwstichting.

De werkzaamheden

Fases werkzaamheden
Fases van de werkzaamheden (onder voorbehoud)

Op 29 augustus werd begonnen in de J. van Gijtenbeekstraat (nabij nummer 38), in het plantsoen tegen het water. Deze straat was in de eerste week nog bereikbaar. Daarna was het niet meer mogelijke om door de straat te rijden.

Werkzaamheden week 41: maandag 10 tot en met vrijdag 17 oktober

De straatmaker hebben inmiddels een stuk voetpad voor de woningen en parkeerplaatsen aangebracht, hoe het trottoir er al weken bij lag met de plankiers en het zand in de rijweg krijgt de straat hier gelijk alweer een frisse uitstraling van.

De rioolploeg gaat ook in week 41 langzaam door, de oude te verwijderen funderingslaag is van dien aard, dat in plaats van het relatief snel wegfrezen van de onderlaag er nu gekozen moet worden om het met een kraan te ontgraven en het direct af te voeren naar een erkend verwerkingsbedrijf. De rioolwerkzaamheden op fase 2 zullen in week 41 meer vorm gaan krijgen en de aannemer verwacht dan ook tegen het einde van de week weer een stuk rijweg te voorzien van een funderingslaag van menggranulaat.

De aannemer hoopt, door het verschuiven van hun werkzaamheden, dat u uw auto nog altijd zonder al te veel overlast elders in de wijk kunt parkeren. Mochten er vragen of opmerkingen zijn dan is de uitvoerder van de aannemer op werkdagen van 7.00 tot 16.00 altijd bereikbaar op het 06-nummer dat in de brieven staat aangegeven.

De werkzaamheden kunnen voor overlast zorgen. De aannemer rekent op uw begrip en medewerking

Werkzaamheden week 45

In de Heldringstraat is deze week het asfalt en de oude betonverharding opgebroken. De aannemer legt ter vervanging van de tegels, planken over het zand. Zo komen de bewoners met schone voeten naar hun voordeur. Deze week hadden we veel last van de regen. Zowel het oude riool als het nieuwe riool stond vol water. Daardoor konden de geplande werkzaamheden even niet doorgaan, maar heeft de aannemer alvast andere werkzaamheden opgepakt.

Het tweede deel start in maart 2023

Als het eerste deel klaar is, volgt het tweede deel. Dit is de rest van de Pareaulaan en de straten Molensluis, Burg. Mijnlieffstraat en een klein stukje van de Sportlaan. De bewoners van deze straten worden voor die tijd uitgenodigd voor een bewonersavond.

Vragen of meer informatie?

De bewoners worden via bewonersbrieven op de hoogte gehouden van de voortgang van de werkzaamheden. Voor vragen kunt u contact met ons opnemen.

2022 09 27 oud riool
2022 09 26 nieuw riool