Overslaan en naar de inhoud gaan

Werkzaamheden Prof. Granpré Molièrestraat en Patrijsstraat in Wieringerwerf

In de Prof. Granpré Molièrestraat (gedeelte vanaf Sternstraat tot Patrijsstraat) en de Patrijsstraat in Wieringerwerf wordt gewerkt.

Stand van zaken

Aannemer Haarsma is druk bezig met het aanbrengen van de riolering in de Patrijsstraat. Ook de riolering in de achterpaden wordt aangelegd. De riolering bestaat uit een hemelwater-, een vuilwater- en een drainageriool. De rijweg in de Patrijsstraat wordt voorzien van menggranulaat (verharding van gerecycled materiaal). Dit wordt de tijdelijke verharding van de bouwweg tijdens het bouwen van de nieuwe woningen.

Voor de zomervakantie is met de sloop van de woningen aan de Patrijsstraat in Wieringerwerf fase 1 afgerond. Direct na de vakantie is gestart met fase 2, het bouwrijp maken. De ondergrondse infra is aangebracht en vanaf 21 september worden de nieuwe woningen gebouwd.

In de vierde en laatste fase wordt het gebied woonrijp gemaakt. De rijwegen, voetpaden, straatverlichting en groenvoorzieningen worden dan aangebracht zodat de nieuwe woningen veilig bereikbaar zijn.

Tijdens de hele bouwperiode (tot en met voorjaar 2021) is het belangrijk verschillende werkzaamheden op elkaar af te stemmen. Dit doen we door samen te werken met Wooncompagnie, de projectontwikkelaar/woningbouwer, nutsbedrijven en de civiele aannemer.

Werkzaamheden in de Patrijsstraat
Werkzaamheden in de Patrijsstraat
Foto van werkzaamheden
Foto van werkzaamheden
Fase 2 bouwrijp Patrijsstraat, voortgang september
Fase 2 bouwrijp Patrijsstraat, voortgang september_2