Overslaan en naar de inhoud gaan

Werkzaamheden Prof. Granpré Molièrestraat en Patrijsstraat

Vanaf juni 2020 worden er gefaseerd werkzaamheden uitgevoerd aan de Prof. Granpré Molièrestraat (gedeelte vanaf Sternstraat tot Patrijsstraat) en in de Patrijsstraat in Wieringerwerf. De riolering in Prof. Granpré Molièrestraat wordt vervangen door een apart rioolstelsel voor hemel- en vuilwater. Voetpad, parkeervakken en het straatwerk van de rijweg wordt tijdelijk weer aangebracht. In de Patrijsstraat is gestart met aanleg van riolering in de 1e bouwrijpfase.

Planning en werkvolgorde

De werkzaamheden van fase 2, bouwrijp maken Patrijsstraat zijn gestart op 29 juni en nemen ongeveer 10 weken in beslag. De projecttekeningen kunt u bekijken via het groene blok op deze pagina.

Aannemingsbedrijf Haarsma Infra & Milieu BV uit Tjerkwerd / Wieringerwerf start met de werkzaamheden op de kruising van Prof. Granpré Molièrestraat met Patrijsstraat.

Ondanks dat de werkzaamheden gefaseerd worden uitgevoerd, kan het voorkomen dat u overlast door de werkzaamheden ervaart. 

Stand van zaken

Aannemer Haarsma is druk bezig met het aanbrengen van de riolering in de Patrijsstraat. Ook de riolering in de achterpaden wordt aangelegd. De riolering bestaat uit een hemelwater- vuilwater- en drainageriool. De rijweg in de Patrijsstraat wordt voorzien van menggranulaat (verharding van gerecycled materiaal). Dit wordt de tijdelijke verharding van de bouwweg tijdens het bouwen van de nieuwe woningen.

Voor de zomervakantie is met de sloop van de woningen aan de Patrijsstraat in Wieringerwerf fase 1 afgerond. Direct na de vakantie is gestart met fase 2, het bouwrijp maken. De ondergrondse infra is aangebracht en in week 39 (vanaf 21 september) worden in fase 3 de nieuwe woningen gebouwd.

In de vierde en laatste fase wordt het gebied woonrijp gemaakt. De rijwegen, voetpaden, straatverlichting en groenvoorzieningen worden dan aangebracht zodat de nieuwe woningen veilig bereikbaar zijn. Tijdens de gehele bouwperiode (tot en met voorjaar 2021) is het van belang de verschillende werkzaamheden per fase op elkaar af te stemmen. Dit doen we door als gemeente samen te werken met Wooncompagnie, projectontwikkelaar/woningbouwer, nutsbedrijven en civiele aannemer.

Werkzaamheden in de Patrijsstraat
Werkzaamheden in de Patrijsstraat
Foto van werkzaamheden
Foto van werkzaamheden
Fase 2 bouwrijp Patrijsstraat, voortgang september
Fase 2 bouwrijp Patrijsstraat, voortgang september_2