Werkzaamheden Alkmaarse Brug – N242 – Gemeente Hollands Kroon

In opdracht van de provincie Noord-Holland voert WaakSaam werkzaamheden uit aan de Alkmaarse Brug B (de brug van de parallelweg) aan de N242.

Wegverkeer

De N242 wordt niet afgesloten. Wel is het zo dat de parallelweg niet gebruikt kan worden op 26 november van 9.00 uur tot circa 15.00 uur. Gemotoriseerd verkeer wordt ter plaatse naar de hoofdrijbaan van de N242 geleid. Fietsers kunnen veilig oversteken naar de andere kant van de weg om daar het fietspad te volgen.

Hinder voor de scheepvaart  - Westfriesche vaart

In verband met werkzaamheden aan de cilinder en het beton van de brug kan de Alkmaarse Brug niet bediend worden (ook niet op afroep zoals in deze periode geldt) van 23 november 7.00 uur tot 26 november circa 18.00 uur. Onderdoorvaart tot 2.6 m kanaalpeil is wel mogelijk.