Overslaan en naar de inhoud gaan

Reconstructie Scheidersweg Winkel

Hollands Kroon reconstrueert in 2020 de Scheidersweg in Winkel. We vervangen de riolering en richten de openbare ruimte opnieuw in. De werkzaamheden voor de herinrichting zijn de laatste fase ingegaan.

Fase 3 van rioolreconstructie

Foto van de werkzaamheden

Inmiddels zijn wij gestart aan de derde en laatste fase. De fundering is klaar en het riool is aangebracht in de Scheidersweg en de Dorpsstraat. Tijdens de derde fase gaan wij asfalteren op de Scheidersweg, Dorpsstraat en Winkelerzand en worden de laatste rioolwerkzaamheden uitgevoerd in de Winkelerzand. Daarnaast wordt er op de kruising Dorpsstraat-Scheidersweg nog straatwerk aangebracht en de werkzaamheden aan de voetpaden en inritten worden afgerond.

Deze week zijn wij bezig met het asfalteren van de Dorpsstraat, Scheidersweg en de Winkelerzand. Ook zijn we gelijktijdig het riool aan het aanbrengen op de Winkelerzand en het straatwerk aan het aanbrengen in zowel fase 1 als 2. De komende weken gaan we ons focussen op de verhardingen en het laatste gedeelte van het riool. Alles loopt nog steeds volgens planning en we verwachten op 1 december klaar te zijn om het werk op te leveren.

Volgorde van werkzaamheden:

Start werkzaamheden 14 september 2020
Rioolwerkzaamheden Dorpsstraat 21 september t/m 14 oktober 2020
Rioolwerkzaamheden Schweidersweg 21 september t/m 6 november 2020 (in twee delen ivm bereikbaarheid bedrijven)
Rioolwerkzaamheden Winkelerzand 6 november t/m 11 november 2020
Verhardingwerkzaamheden 16 oktober t/m 1 december 2020
Oplevering 1 december 2020

Fase 1: dit is het deel van de Scheidersweg tussen de inrit van Beers tot en met de kruising Dorpsstraat en de Dorpsstraat zelf. Fase 1 is maandag 21 september gestart en duurt naar verwachting tot 15 oktober. Zodra de nieuwe wegfundatie is aangebracht in Dorpsstraat en in de Scheidersweg tot en met de inrit van Beers wordt gestart met fase 2.

Fase 2: Op dit moment zijn wij bezig met het opbreken van het asfalt en de wegfundering in de Scheidersweg en liggen de eerste nieuwe rioolbuizen onder de grond. Ook zijn we in de Dorpsstraat het oude riool aan het verwijderen. De komende weken gaan we ons richten op het aanbrengen van het riool in de Scheidersweg en het aanbrengen van de verharding op de Dorpsstraat. Ondanks het slechte weer ziet het er naar uit dat we de planning gaan halen. In week 46 kunnen we starten met het laatste stuk riool langs de Winkelerzand en de voorbereidingen op het asfaltwerk zodat op 1 december alle werkzaamheden zijn afgerond.

Fase 3:de derde en laatste fase gaat om alle werkzaamheden op de Winkelerzand. Hierin wordt de (asfalt-)verharding van de Winkelerzand en Loswal aangepakt, daarnaast wordt het laatste gedeelte van de nieuwe riolering aangebracht. In fase 3 brengen wij ook overal, ook in het werkgebied van fase 1 en 2, het nieuwe asfalt aan. Dit staat gepland in week 47 (16 november t/m 20 november). Nadat het asfalt is aangebracht, brengen wij de bestrating aan op de kruising Dorpsstraat/ Scheidersweg.

Wanneer afgerond?

Wij verwachten dat alle werkzaamheden op 1 december klaar zijn. Deze fasering is afhankelijk van de weersomstandigheden en kan verschuiven. Regelmatig wordt er een bericht op deze website geplaatst waarin u kunt lezen over de actuele voortgang van het project en de planning voor de komende weken.

Bereikbaarheid

De Dorpsstraat is gedurende het hele project voor doorgaand verkeer afgesloten, het verkeer wordt omgeleid. Tijdens alle fasen blijven aanliggende woningen en bedrijven in het werkgebied te voet bereikbaar via (kunststof) loopschotten. De Winkelerzand is tot 23 november afgesloten tussen de kruising Dorpsstraat en de Noorderkanaalweg. Beers is nu te bereiken via de Dorpsstraat en Scheidersweg vanaf de Winkelerzand. Spaansen is bereikbaar via de Winkelerzand.