Overslaan en naar de inhoud gaan

Aankondiging werkzaamheden Liander in de Dorpsstraat te Nieuwe Niedorp

Van donderdag 9 februari tot en met 2 juni 2023 gaat Liander het elektriciteitsnet in de Dorpsstraat te Nieuwe Niedorp vervangen.

De werkzaamheden zouden op maandag 16 januari 2023 starten. Door onvoorziene omstandigheden bij de aannemer Stam&Co konden de werkzaamheden niet starten. Aannemer Stam&Co voert de werkzaamheden samen uit met onderaannemer CGN.

Het is noodzakelijk om ons elektriciteitsnet uit te breiden

We vragen en leveren meer (duurzaam opgewekte) stroom. Er komen steeds meer zonnepanelen, warmtepompen, laadpalen en andere apparaten. Dat vraagt veel van het elektriciteitsnet. Om dit mogelijk te blijven maken is het noodzakelijk om ons elektriciteitsnet uit te breiden en te verzwaren.

Zo werken we aan een geschikt energienet voor iedereen, nu en in een duurzame toekomst. Ook zal de bestaande gasleiding worden vervangen.

Werkgebied

Het werkgebied loopt vanaf de Vijverweg tot net iets voorbij de kruising met de Oosterweg. Direct aanwonenden van het werkgebied ontvangen extra informatie per brief.

Bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden wordt een weghelft van de Dorpsstraat ter hoogte van de werkzaamheden afgezet. Er zullen verkeersregelaars ingezet worden om het verkeer, fietsers en voetgangers langs de afzetting te leiden. U kunt hinder ondervinden door een langere reistijd. Het openbaar vervoer blijft volgens dienstregeling rijden. Bedrijven en woningen zullen bereikbaar blijven.

Chat met Sophie

×
Chat met Sophie