Verkiezingen Europees Parlement 23 mei 2019

De verkiezing van de leden van het Europees Parlement vindt plaats op 23 mei 2019. Als EU-staatsburger in Nederland kunt u ervoor kiezen om te stemmen.

De verkiezing van de leden van het Europees Parlement wordt eens in de vijf jaar gehouden. Uit iedere lidstaat is een vast aantal parlementariërs afkomstig; afhankelijk van het aantal inwoners. Het Europees Parlement vertegenwoordigt de burgers uit de lidstaten op Europees niveau. De verkiezingen voor het Europees Parlement zijn eigenlijk 28 nationale verkiezingen voor een Europees orgaan. Op de website van de Kiesraad vindt u meer informatie over de verkiezing van het Europees Parlement.

U woont in Nederland en heeft de nationaliteit van een andere lidstaat van de Europese Unie. In dat geval kunt u kiezen in welk land u stemt voor het Europees Parlement. Door het formulier Verklaring stemmen voor Europees Parlement in Nederland in te vullen en op te sturen, verklaart u dat u in Nederland stemt en niet in uw lidstaat van herkomst. Wilt u in uw land van herkomst stemmen, dan hoeft u voor de Nederlandse autoriteiten niets te doen. Wél moet u zich tijdig melden bij de autoriteiten van uw land van herkomst.

Wanneer u dit formulier instuurt, kunt u niet langer in uw land van herkomst stemmen op de leden van het Europees Parlement.

Let op: het registratieformulier moet uiterlijk op dinsdag 9 april 2019 door het team Verkiezingen van de gemeente Hollands Kroon zijn ontvangen. U kunt het formulier uitprinten, invullen en opsturen naar Gemeente Hollands Kroon, Postbus 8, 1760 AA Anna Paulowna.