Stempas kwijt, beschadigd of niet ontvangen?

Tussen 1 en 8 maart 2018 worden de stempassen bezorgd.

Stempas kwijt, beschadigd of niet ontvangen

U kunt alleen stemmen met uw eigen stempas. Die ontvangt u rond 1 maart per post. Bent u uw stempas kwijt of heeft u deze op woensdag 8 maart niet ontvangen terwijl u wel op 5 februari 2018 in de gemeente Hollands Kroon stond ingeschreven? Dan kunt u een vervangende stempas aanvragen. Dit kan vanaf 8 maart 2018 digitaal of aan de balie.

Stempas aanvragen via DigiD

U kunt de (vervangende) stempas online aanvragen tot en met vrijdag 16 maart 2018. U logt hiervoor in met uw DigiD. U kunt in het formulier aangeven op welk adres u de stempas wilt ontvangen. U vindt het formulier in het rechter groene blok.

Stempas aanvragen aan de balie

U kunt de (vervangende) stempas ook aanvragen bij de publieksbalie. Dit kan vanaf 8 maart 2018 tot en met dinsdag 20 maart 2018, 12.00 uur. Hiervoor maakt u een afspraak, waarna u op de aangegeven datum en tijd persoonlijk langskomt bij de publieksbalie in Anna Paulowna. Bij de aanvraag heeft u een (geldig en nog niet verlopen) identiteitsbewijs nodig. U krijgt de (vervangende) stempas gelijk mee.

Na dinsdag 20 maart 2017 12.00 uur is het aanvragen van een nieuwe stempas niet meer mogelijk en kunt u dus niet stemmen.

Bent u onlangs verhuisd naar Hollands Kroon?

Als u op 5 februari 2018 in een andere gemeente was ingeschreven, dan krijgt u van die gemeente uw stempas. Wilt u niet in uw oude woonplaats stemmen, vraag dan een kiezerspas aan bij uw oude gemeente.

Oude stempas vervalt!

Let op! Na goedkeuring van de aanvraag wordt de oude stempas ongeldig verklaard. Met deze oude stempas kunt u dus niet meer stemmen. Er kan alleen nog gestemd worden met de stempas die als laatste is afgegeven!