Overslaan en naar de inhoud gaan

Mijn uitkering stopt

Uw bijstandsuitkering kan stoppen om verschillende redenen. Bijvoorbeeld omdat u een andere uitkering krijgt, werk hebt gevonden of bent gaan samenwonen.​ Als uw bijstandsuitkering stopt, krijgt u hier altijd een brief over met een besluit van de gemeente. Dit heet een beschikking.

In de beschikking die u krijgt, staat de reden van de beëindiging van de bijstandsuitkering.

Vorderingen

Het kan zijn dat blijkt dat u te veel uitkering hebt ontvangen. Dan moet u dat aan ons terugbetalen. Hierover ontvangt u altijd bericht van ons.

Belastingen

Geef veranderingen in uw situatie altijd door aan de belastingdienst via www.belastingdienst.nl. Dus ook als uw bijstandsuitkering stopt en u op een andere manier inkomsten krijgt.

Recht op andere minimaregelingen

Als u uit de uitkering gaat, betekent het niet altijd dat u meteen nergens meer recht op hebt. Dit hangt af van hoeveel inkomen u straks hebt.

 • Meedoen

  Voor Meedoen mag uw inkomen niet hoger zijn dan 130% van de hoogte van de bijstandsuitkering. Hebt u (samen) dus een inkomen wat niet hoger is dan 130% van de bijstandsuitkering? Dan kan u hier nog steeds gebruik van maken, ook al hebt u geen bijstandsuitkering meer.

 • Individuele inkomenstoeslag

  Voor individuele inkomenstoeslag mag uw inkomen niet hoger zijn dan 110% van de hoogte van de bijstandsuitkering. Hebt u (samen) dus een inkomen wat niet hoger is dan 110% van de bijstandsuitkering? Dan kan u hier nog steeds gebruik van maken, ook al hebt u geen bijstandsuitkering meer.

 • Bijzondere bijstand​

  Hebt u bijzondere kosten die u niet zelf kunt betalen en (samen) nog wel een laag inkomen? Dan kan u hier nog steeds gebruik van maken. Bijzondere bijstand kan voor veel verschillende soorten kosten worden gegeven. Per type kosten geldt een andere grens voor hoeveel inkomen u daarvoor mag hebben om bijzondere bijstand aan te kunnen vragen. Dit kan de hoogte van de bijstandsuitkering zijn, 110% van de bijstandsuitkering of 120% van de bijstandsuitkering. Twijfelt u? Dan kunt u altijd contact op nemen met ons.

 • Gemeentepakket Univé​

  Voor deelname aan het gemeentepakket bij Univé mag uw inkomen niet hoger zijn dan 130% van de hoogte van de bijstandsuitkering. Hebt u (samen) dus een  inkomen wat niet hoger is dan 130% van de bijstandsuitkering? Dan mag u nog steeds meedoen aan het gemeentepakket. Is uw inkomen hoger en was u wel al verzekerd bij het gemeentepakket van Univé? Wees gerust, uw zorgverzekering verandert niet. U blijft goed verzekert. Wel houdt de korting die u via de gemeente ontving op. Kijk op www.gezondverzekerd.nl voor het gemeentepakket bij Univé.

 • Kwijtschelding​en

  Voor kwijtschelding voor de gemeentelijke- en waterschapsbelasting geldt ook dat u niet te veel inkomen en vermogen mag hebben. Als u uit de uitkering gaat, is de kans groot dat u de kwijtschelding niet meer krijgt, of niet meer automatisch krijgt. Meer informatie of toch kwijtschelding aanvragen? Ga naar www.hhnk.nl 

Klik op de afbeelding voor een vergroting of kies hieronder uw taal.

Chat met Sophie

×
Chat met Sophie