Overslaan en naar de inhoud gaan

IDO biedt iedereen hulp bij digitale vragen

Steeds meer dingen van de overheid moet u zelf via internet regelen. Ook contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Veel mensen vinden dit lastig en hebben hier vragen over. Met deze vragen kunt u naar een informatiepunt in de bibliotheek komen. Deze punten worden ook wel IDO's genoemd. Wat de afkorting is voor Informatiepunt Digitale Overheid.

Informatiepunt bibliotheek

Hulp bij digitale vragen

Bij het informatiepunt in de bibliotheek helpen ze u graag verder. Deze hulp is gratis en voor iedereen. Ook als u geen lid bent. U hoeft geen afspraak te maken en bent welkom tijdens de openingstijden van de bibliotheek.

Daar kunnen ze u ook helpen om een afspraak voor u te maken met een organisatie die u verder helpt.

Waar vind ik een Informatiepunt in de bibliotheek?

Informatiepunt Wieringerwerf Bibliotheek in de Cultuurschuur Loggersplein 1, Wieringerwerf Dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur
Informatiepunt Anna Paulowna Bibliotheek De Verwachting 13, Anna Paulowna Woensdag van 10.00 tot 12.00 uur
Informatiepunt Nieuwe Niedorp Bibliotheek Trambaan 61, 1733 AX Nieuwe Niedorp. Dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur
Informatiepunt Hippolytushoef Bibliotheek Parkzicht 7, Hippolytushoef Woensdag van 14.00 tot 16.00 uur

Bekijk ook de video: Informatiepunt Digitale Overheid

Zelf toeslag aanvragen met hulp van Steffie

U kunt zelf ook een toeslag aanvragen. Steffie kan hierbij helpen. Steffie legt uit hoe u dit kunt doen, maar helpt u ook met een rekensom. Op deze manier kunt u voorkomen dat uw inkomen verkeerd staat en u moet terug betalen aan het einde van het jaar. Bekijk de uitleg van steffie op de website: www.uitlegtoeslagen.nl

Versturen van afbeeldingen en documenten via Internet

Steeds vaker regelt u uw zaken met bedrijven en overheid online. Dat gaat meestal sneller dan per post. In dit filmpje legt Steffie u uit hoe u handig documenten kunt versturen per Internet. Klik op de afbeelding hieronder voor een filmpje met een eenvoudige uitleg voor het uploaden van documenten.

Hollands Kroonmobiel

Heeft u vragen over uw uitkering, bijzondere bijstand, BBZ? Of heeft u vragen over uw geldzaken? Kom dan langs in de Hollands Kroonmobiel servicewagen. Ook voor al uw andere vragen, kunt u bij ons terecht.

De Hollands Kroonmobiel is een servicebus voor de inwoner. Met deze servicebus komen wij naar de dorpen toe. Dus heeft u een vraag, kom dan bij ons langs als wij in de buurt staan. Bekijk op deze pagina de locaties en tijden.

Chat met Sophie

×
Chat met Sophie