Overslaan en naar de inhoud gaan

Budgetbeheer en bewindvoering

Wilt u tips over een bewindvoerder en/of budgetbeheerder maar weet u niet goed welke keuze te maken? Of heeft u vragen over bewind of budgetbeheer? Laat het ons weten, wij hebben veel contact met bewindvoerders en budgetbeheerders en kunnen u hierbij adviseren.

Wat is een budgetbeheerder?

Een budgetbeheerder helpt bij het betalen van de vaste lasten. Denk hierbij aan de huur of de zorgverzekering. U blijft zelf verantwoordelijk voor uw geld en post. Er is geen rechter nodig om dit op te starten.

Wat is een bewindvoerder?

Een bewindvoerder betaalt de rekeningen maar helpt ook bij het aanvragen van toeslagen en bijvoorbeeld een uitkering. Ook helpt de bewindvoerder bij de belastingaangifte en zorgt voor een goede verzekering. De bewindvoerder ontvangt de post. De rechter spreekt het bewind uit.

De volgende video geeft wat extra uitleg over de bewindvoerder en beschermingsbewind. Klik op de afbeelding hieronder voor een filmpje met een eenvoudige uitleg.

 

Hulp nodig?

handen schudden

Hulp nodig bij het kiezen van een bewindvoerder of budgetbeheerder? Of vragen? Laat een bericht achter via de oranje knop of bel met ons: tel. 088-321 5000.

Chat met Sophie

×
Chat met Sophie