Rijbewijs verloren of gestolen?

Bent u uw rijbewijs kwijt, is het gestolen of maakt iemand er misbruik van vraag dan een nieuw rijbewijs aan. Dit doet u bij de RDW (Dienst Wegverkeer). Het is verstandig dat u de vermissing of diefstal eerst bij de RDW meldt voordat u een nieuw rijbewijs aanvraagt. Dit kan online.

Let op

Het is niet mogelijk om een melding van verlies, diefstal of misbruik terug te draaien.

Aanpak

Hoe u het verlies, diefstal of misbruik van uw rijbewijs meldt, leest u op de website van de RDW. U leest daar ook welke voorwaarden er zijn om een melding te doen. Hieronder leest u in het kort wat u moet doen.

Zo werkt het

  • U gaat naar de site van de RDW via de oranje knop 'Vermissing melden' op deze pagina.
  • U logt met DigiD in via de knop 'Vermissing rijbewijs melden'.
  • Vul uw gegevens in en klik op verzenden.
  • U ontvangt binnen een paar minuten een e-mail van de RDW. Zij blokkeren direct uw rijbewijs zodat niemand er misbruik van kan maken.
  • Ook krijgt u een brief met de bevestiging dat uw rijbewijs ongeldig is.
  • Vraag een nieuw rijbewijs aan bij ons.

Lukt het aanvragen niet?

Heeft u geen DigiD of lukt de aanvraag niet online? Download dan een 'Verklaring van vermissing', vul hem in en stuur hem op naar RDW. Deze verklaring en het verzendadres staat op de website van het RDW onder het kopje 'Zo vraagt u een rijbewijs aan als u in het buitenland woont'.

Woont u in het buitenland? Kijk dan voor meer informatie op de website van de RDW bij 'Zo vraagt u een rijbewijs aan als u in het buitenland woont'.