Overslaan en naar de inhoud gaan

Anders dan anders

Door Covid-19 gaat de aanvraag iets anders dan anders. Heeft uw aanvraag haast? Bel ons dan en we kijken samen naar een passende oplossing. Tel. 088-321 5000.

Rijbewijs verloren of gestolen?

Bij vermissing van uw rijbewijs vult u een verklaring van verlies of diefstal in. Deze vult u in bij ons aan de balie als u een nieuw rijbewijs aanvraagt. U legt uit op welke wijze u het oude rijbewijs bent kwijtgeraakt. Daarna kunt u een nieuw rijbewijs aanvragen. Is er vermoeden van misbruik, dan wordt de politie ingeschakeld.

Aanpak

Uw rijbewijs vraagt u persoonlijk en op afspraak aan.

De aanvraag stap voor stap

 1. Door de verscherpte coronamaatregelen is het voorlopig niet mogelijk een afspraak te maken voor de aanvraag van een rijbewijs, paspoort en identiteitskaart. Alleen voor spoedgevallen kunt u telefonisch een afspraak maken: tel. 088-3215000.
 2. Op de gewenste dag gaat u naar de locatie van uw afspraak. U betaalt tijdens deze afspraak via een mobiel pinapparaat.

Hierna duurt het ongeveer 7 werkdagen tot het nieuwe document klaar is. U ontvangt apart een e-mail van onze bezorgdienst AMP voor het maken van een afspraak om uw document te laten bezorgen.

Voor het aanvragen van uw rijbewijs heeft u nodig:

 • een afspraak;
 • uw geldig legitimatiebewijs (paspoort, identiteitskaart);
 • een kleurenpasfoto die voldoet aan de pasfoto-eisen;
 • een begeleiderspas als u jonger bent dan 18 jaar;
 • eventueel een medische keuring, afhankelijk van uw leeftijd of gezondheidstoestand;
 • een eigen verklaring, als u een medische keuring nodig heeft;
 • een vermissingsverklaring, bij diefstal of verlies. Deze nemen wij mee naar de afspraak.
 • eventueel proces-verbaal van de buitenlandse politie.

Kosten

Tarieven 2021:

 • Een rijbewijs kost € 41,00.
 • Een spoedaanvraag kost € 34,10 extra.

Levertijd

Uw rijbewijs wordt bij u thuisbezorgd.

De levertijd van een rijbewijs is gemiddeld zeven werkdagen. Uw document wordt gratis thuis, op het werk of op een locatie naar keuze in Nederland bezorgd. Behalve op de Waddeneilanden. Alleen een rijbewijs wat met spoed is aangevraagd moet u afhalen bij de publieksbalie.

Spoedaanvraag

Heeft u het rijbewijs sneller nodig? Het is mogelijk een rijbewijs met spoed aan te vragen. Neem hiervoor telefonisch contact op voor het maken van een afspraak. Als u het rijbewijs vóór 14.00 uur aanvraagt, kunt u het meestal de volgende werkdag ophalen bij de publieksbalie.

Chat met Sophie

×
Chat met Sophie