Overslaan en naar de inhoud gaan

Rijbewijs digitaal aanvragen bij RDW

Als u al een rijbewijs heeft en deze verloopt, kunt u deze ook digitaal bij de RDW verlengen. Het nieuwe document is na twee werkdagen gereed. Het rijbewijs haalt u bij ons op in Anna Paulowna. Maak hiervoor telefonisch een afspraak: tel. 088-321 5000.

Om het rijbewijs online te kunnen verlengen, moet u voldoen aan de volgende voorwaarden:

  1. U staat ingeschreven in de Basisregistratie personen (Brp) van de gemeente Hollands Kroon.
  2. De aanvraag gaat om een verlenging van het rijbewijs of een categorie-uitbreiding.
  3. U bent bij een door de RDW erkende fotograaf geweest voor het maken van een digitale foto. U betaalt voor het maken van de foto. Op dit moment kunt u in Hollands Kroon terecht voor een digitale foto bij: Beemster in Anna Paulowna, Eye Wish in Wieringerwerf, Tutto Woonstijl in Hippolytushoef en Sigarenmagazijn Jeanette in Anna Paulowna.
  4. U heeft van de RDW een bevestiging ontvangen dat u online uw rijbewijs kunt aanvragen.
  5. U heeft een geactiveerde DigiD app waarmee een eenmalige controle van uw identiteitsbewijs is gedaan. Voor de eenmalige controle is een smartphone met NFC-lezer nodig. Bij een Android telefoon versie 6.0 of hoger en bij iPhone iOS 13 of hoger.

 De kosten zijn € 44,65 (tarief 2023).

Twee werkdagen na uw digitale aanvraag is uw rijbewijs gereed. U ontvangt hierover een mail van het RDW.

Ophalen rijbewijs

Daarna belt u ons (tel. 088-321 5000) voor het maken van een afspraak om u rijbewijs bij ons in Anna Paulowna op te halen. Dit ophalen geldt alleen voor een rijbewijs die digitaal is aangevraagd bij het RDW. Rijbewijzen die op de gewone manier zijn aangevraagd worden bij u thuisgebracht.

Uitleg digitaal aanvragen rijbewijs

Chat met Sophie

×
Chat met Sophie