Rijbewijs aanvragen/vernieuwen

U staat op het punt een rijbewijs aan te vragen. Wij komen bij u thuis voor de aanvraag van uw document. U vult hiervoor het formulier in. U ontvangt van ons een e-mail met een link. Via de link maakt u een afspraak. Heeft u geen mail ontvangen? Check dan uw spambox/ongewenste e-mail. Het kan zijn dat hij daarin is terechtgekomen. Hier geeft u de datum en het tijdvak aan waarop u wilt dat wij bij u thuis langskomen.

Ik vraag een rijbewijs aan want:

Op de website van de RDW staat hoe u een buitenlands rijbewijs kunt omwisselen en aan welke voorwaarden u moet voldoen.

Is het een spoedaanvraag?

U neemt telefonisch contact op voor het maken van een afspraak via telefoonnummer 088 - 321 5000. Als u een rijbewijs voor uiterlijk 14.00 uur aanvraagt, kunt u het document meestal de volgende werkdag afhalen. Aan een spoedaanvraag zijn extra kosten verbonden.

Staat u ingeschreven in de gemeente Hollands Kroon?

Woont u in de Europese Unie?

Als u een Nederlands rijbewijs heeft, maar u woont in een land van de Europese Unie (EU) of Europese Vrijhandels Associatie (EVA) (anders dan Nederland), dan kunt u uw rijbewijs niet meer verlengen. U moet het rijbewijs omwisselen bij de autoriteiten in het land waar u verblijft.

Woont u buiten de Europese Unie?

Als u niet in Nederland of niet in een lidstaat van de Europese Unie (EU) of Europese Vrijhandels Associatie (EVA) woont, dan kunt u bij de RDW een nieuw rijbewijs aanvragen.

Contactgegevens
Medische keuring
Bent u 75 jaar of ouder?
Heeft u een bepaald gezondheidsprobleem of beperking?

Bestuurders worden vanaf hun 75e bij iedere rijbewijsverlenging gekeurd. Hiervoor heeft u een gezondheidsverklaring nodig. U kunt via het Centraal Bureau Rijvaardigheid een gezondheidsverklaring rijbewijs aanvragen. De eigen verklaring/gezondheidsverklaring moet door een onafhankelijke (huis)arts worden ingevuld en ondertekend. Deze verklaring stuurt u naar het CBR. U ontvangt bericht van het CBR wanneer u het rijbewijs kunt aanvragen bij de gemeente.

In dit geval heeft het CBR naast een door een onafhankelijk arts ingevulde gezondheidsverklaring, ook van uw (huis)arts of van een specialist een rapport nodig. Dit rapport stuurt u met de gezondheidsverklaring naar het CBR. U ontvangt bericht van het CBR wanneer u het rijbewijs kunt aanvragen bij de gemeente. Lees er meer over op de website van het CBR

Vrachtauto of bus
Wilt u categorie C (vrachtauto) of D (bus) aanvragen of verlengen?

U moet een medische keuring laten doen door een door het CBR aangewezen arts. Deze verklaring stuurt u naar het CBR. U ontvangt bericht van het CBR wanneer u het rijbewijs kunt aanvragen bij de gemeente.

Vóór de afspraak
Heeft u een goedgelijkende kleurenpasfoto die voldoet aan de eisen?

Check hier of uw pasfoto voldoet aan de eisen: eisen kleurenpasfoto.

U dient, als medewerker bij u langs komt, in het bezit zijn van een goedgelijkende kleurenpasfoto. Check de eisen voor de pasfoto goed! Heeft u geen goede pasfoto dan moet er een nieuwe afspraak worden gepland.

Oude rijbewijs

Houd uw huidige rijbewijs bij de hand. Deze blijft in uw bezit en hoeft u pas in te leveren als uw nieuwe rijbewijs thuis wordt bezorgd. Het oude rijbewijs wordt dan in uw bijzijn ongeldig gemaakt en ingenomen.

Betalen en afspraak maken

U betaalt bij de eerste afspraak met de pin. Wij hebben een mobiel pinapparaat bij ons.

Vraagt u voor uzelf en/of overige gezinsleden woonachtig op hetzelfde adres, meerdere producten aan en wilt u hiervoor één afspraak inplannen, dan kiest u bij iedere aanvraag bij het maken van de afspraak voor hetzelfde tijdvak en datum. Het maken van een afspraak gaat via een link in uw bevestigingsmail. Elk persoon die een document wil aanvragen, moet persoonlijk aanwezig zijn.

Ik geef hierbij aan dat ik de privacyverklaring heb gelezen en hiermee akkoord ga.