Paspoort of identiteitskaart, verloren of gestolen

U kunt de vermissing van uw paspoort of identiteitskaart eenvoudig online bij ons melden. Zie de oranje button 'Melding maken van vermissing'. Hiervoor heeft u een DigiD nodig. Bij de melding van de vermissing, wordt uw vermiste document de eerstvolgende werkdag als vermist opgenomen in de Basisregistratie Personen. Aangifte bij de politie is niet nodig.

Let op

Is uw paspoort gestolen en moet u de volgende dag op reis? Dan kunt u met de spoedprocedure geen paspoort meer krijgen bij de gemeente. U kunt wel onder voorwaarden een noodpaspoort krijgen.

Bent u uw paspoort of identiteitskaart kwijtgeraakt in het buitenland? Doe direct aangifte bij de plaatselijke politie en vraag om een bewijs daarvan. Vraag ook een nieuw of tijdelijk reisdocument aan bij een Nederlandse ambassade of consulaat. Neem contact op met het contactcentrum van Buitenlandse Zaken.

Aanpak

Geef de vermissing door, door op de oranje button 'Melding maken vermissing' te klikken.

Door het corona-virus vindt de aanvraag van uw reisdocument niet bij u thuis plaats. Gebruik voor het aanvragen van één van deze producten de knop Afspraak maken in het groene blok.

Dit heeft u nodig:

  • Een kleurenfoto die voldoet aan de pasfoto-eisen.
  • Alle afgegeven reisdocumenten (paspoort en/of Nederlandse identiteitskaart), ook als ze niet meer geldig zijn.
  • Buitenlandse aangifte van vermissing.

Kosten

Tarieven 2022:

  • De kosten voor een paspoort (18 jaar en ouder) bedragen € 75,82.
  • De kosten voor een paspoort (jonger dan 18 jaar) bedragen € 57,34.
  • De kosten voor een identiteitskaart (18 jaar en ouder) bedragen € 68,53.
  • De kosten voor een identiteitskaart (jonger dan 18 jaar) bedragen € 36,98.

Een spoedprocedure kost € 51,62 extra.

Levertijd

De levertijd van een identiteitskaart is ongeveer tien werkdagen. Uw document wordt gratis thuis, op het werk of op een locatie in Nederland bezorgd. Behalve op de Waddeneilanden. Alleen een reisdocument dat met spoed is aangevraagd moet u afhalen bij onze publieksbalie.

Bijzonderheden

Indien u op een later tijdstip uw paspoort of identiteitsbewijs weer vindt, moet u deze inleveren. Maak hiervoor telefonisch een afspraak met ons: tel. 088-321 5000.