Onkruidbeheersing op verharding en vegen goten

HVC is in de gemeente Hollands Kroon verantwoordelijk voor het verwijderen van ongewenste plantengroei op stoepen, parkeervakken, woonerven en parkeervakken.

Heet water

Ongewenste plantengroei bestrijdt HVC vooral met heet water. Op deze milieuvriendelijke manier vernietig je de celstructuur van het onkruid en raakt het onkruid uitgeput. Ook op moeilijk bereikbare plaatsen zoals onder bankjes, rondom paaltjes en langs parkeervakken kan op deze manier goed het onkruid worden beheerst.

Vegen van de goten

Naast onkruidbeheersing op verharding veegt HVC ook de goten schoon. Om dit op zoveel mogelijk plekken te kunnen doen, is het fijn als u uw auto weghaalt. Wij kunnen alleen niet van te voren zeggen wanneer de veegwagen komt. Maar als u hem ziet in uw woonwijk, zet dan uw auto tijdelijk weg. Alleen zo kunnen deze plekken goed worden schoongemaakt.

Stegen en achterpaden

Het materieel van HVC is minder geschikt voor smalle achterpaden en steegjes. Wij vragen onze inwoners om de paden en steegjes achter hun woning vooral zelf bij te houden.

Kwaliteit

Niet overal geldt hetzelfde onderhoudsniveau. De gemeenteraad heeft gekozen voor drie onderhoudsniveaus.
•    In de centra van grotere woonkernen en begraafplaatsen: niveau A (hoog).
•    Woonwijken: niveau B (basis).
•    Bedrijventerreinen: niveau C (laag).

Dit is vastgelegd in het integraal beheerplan openbare ruimte. Dit plan staat onder 'Zie ook'.

Melding maken

Vindt u dat in uw straat het onkruid niet goed wordt verwijderd of heeft u een andere klacht? Doe dan een melding bij ons via Fixi.

Materiaal van HVC