Paardencross juni 2019 weer terug in Dijkgatbos

Een actieve groep vrijwilligers van de Wieringermeerruiters, genaamd commissie Dijkgatbos, is in het najaar van 2018 begonnen met het opknappen van de ruiterroute in het Dijkgatbos. De paardencross, de Dijkgatboscross, kan daar dan op 30 juni weer plaatsvinden. De paardencross heeft in 2017 en 2018 niet plaatsgevonden door achterstallig onderhoud van de route.

Paardencross weer terug naar Dijkgatbos

Het opknappen van de route bestaat uit onder andere het afvlakken en verstevigen van de paden, opknappen van de waterbak en het maken van nieuwe hindernissen. De zorgboerderijen uit de buurt maken de nieuwe hindernissen. De route heeft als thema: ‘De strijd tussen land en water’. Dit is terug te zien aan de hindernissen. Zo springen de paarden straks over een doorgezaagde boot, over meerpalen en basaltblokken en gaan ze door het water. Andere hindernissen die worden gerealiseerd zijn hindernissen van boomstammen, waterbakken en sloten, op- en afsprongen, piano (een plateau of trap waar paarden op en vanaf moeten springen).

Werkzaamheden en ruiterwedstrijd

De vrijwilligers proberen zoveel mogelijk werkzaamheden af te ronden voor het broedseizoen. Wilt u op de hoogte gehouden worden over de werkzaamheden of meer weten over de ruiterwedstrijd in het Dijkgatbos? Kijk dan op www.sgwdijkgatbos.nl.

De Kop Werkt!

De Kop Werkt! heeft een financiële bijdrage geleverd aan het opknappen van de ruiterroute en het terughalen van de Dijkgatcross. Het opknappen van de ruiterroute is een onderdeel van project IJsselmeerkustbeleving van ‘De Kop Werkt!’. Dit is een regionaal stimuleringsprogramma van de vier kopgemeenten Texel, Den Helder, Hollands Kroon en Schagen en de provincie Noord-Holland. Zij werken samen aan een toekomstbestendige regio. Dat doen ze door continu kansen te benutten die de kracht van de regio versterken. Daarbij gaat het om de ontwikkeling van havens, agribusiness, energiesector, toerisme, bereikbaarheid en leefomgeving.

Meer informatie vindt u opwww.dekopwerkt.nl.