Overslaan en naar de inhoud gaan

Nominaties Cultuurprijs Hollands Kroon

Wilma Beers, Petra Rotgans, Elly Doolaard, Bloemencorso Winkel en Stichting Cultuur binnen de Dijken zijn genomineerd voor de Cultuurprijs Hollands Kroon 2021. Het Cultuurplatform Hollands Kroon (CPHK) heeft deze vijf genomineerden geselecteerd uit de 22 aangemelde kandidaten.

Breng uw stem uit

“Het is een hele mooie selectie. Het geeft een goed beeld van het cultuurveld in Hollands Kroon” laat Joop Luten, voorzitter van het CPHK, weten. Het woord is nu aan de inwoners om in april hun stem online uit te brengen via https://cphk.nl/breng-uw-stem-uit/

In mei stelt een vakjury de definitieve winnaar vast waarbij de uitkomst van stemming door de inwoners voor één derde meetelt.

Genomineerde Petra Rotgans

Petra Rotgans is haar leven lang al gepassioneerd geweest door muziek. Al bijna 10 jaar geleden heeft zij van muziek haar beroep gemaakt. In haar eigen muziekstudio ontvangt ze jong en oud om met muziek bezig te zijn. Ze geeft zang- en gitaarlessen. Daarnaast is ze koorleider van een dameskoor.

Genomineerde Wilma Beers

Wilma Beers is als muziekdocent actief bij Winkel's Harmonie, Fanfare Samen Voorwaarts en Muziekvereniging Wieringerwaard. Ze geeft regelmatig workshops en lessenseries op scholen en in de kinderopvang. Daarbij is haar missie om zoveel mogelijk kinderen te laten ervaren hoe het is om samen muziek te maken.

Genomineerde Bloemencorso Winkel

Bloemencorso Winkel organiseert ieder jaar weer bloemencorso op de 4e zondag van september. Ruim 10.000 bezoekers komen steeds weer terug om deze dag mee te maken. Meer dan 20 corsowagens worden gecreëerd die de straten in het dorp vullen. De honderden vrijwilligers zorgen ervoor dat het een goedlopend geheel wordt.

Genomineerde Elly Doolaard

Elly Doolaard is schilderes en docent. Ze organiseert in de Keesschuur regelmatig een gratis concertpodium voor muzikanten uit de regio. Ze is de sturende kracht van kunst en cultuur in Anna Paulowna en omgeving.

Meer deelname aan kunst en cultuur

Het doel van de Stichting Cultuur binnen de Dijken is om te zorgen dat deelname aan kunst en cultuur toeneemt. Daarom organiseert ‘Cultuur binnen de Dijken’ kunst- en cultuurprojecten in Hollands Kroon. Het beleven van en het actief meedoen in kunst en cultuur is daarbij belangrijk.

Chat met Sophie

×
Chat met Sophie