Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe HVC-app helpt u met afval scheiden bij recycle-tarief

Vanaf 1 januari geldt het recycle-tarief in Hollands Kroon. Om inwoners een handje te helpen bij het afval scheiden, heeft HVC een nieuwe app ontwikkeld. Deze app houdt bij hoe vaak de bak voor restafval is geleegd of hoe vaak de ondergrondse container voor restafval is gebruikt. Zo is in één oogopslag te zien hoe vaak u afval heeft aangeboden.

Inzicht in recycle-tarief

Klik op de afbeelding voor de bedragen recycle-tarief

Met het aanmaken van een persoonlijk account, krijgt u inzicht in uw recycle-tarief. Het tarief bestaat uit een vast en variabel deel. Wij berekenen het variabele deel door bij te houden hoe vaak u de bak voor restafval laat legen of hoe vaak u de ondergrondse container voor restafval gebruikt. De app houdt bij hoe vaak u dit doet. Dit doet de app vanaf het moment dat u een persoonlijk account hebt aangemaakt en deze hebt geverifieerd.

Stel uzelf een doel

De app daagt u ook uit. Lukt het u om beter afval te scheiden en minder restafval over te houden? In de app stelt u uzelf een doel en wordt u uitgedaagd om dit doel te halen. Dit past goed bij recycle-tarief. Want hoe beter u afval scheidt, hoe minder restafval er over blijft. Zo zorgt u ervoor dat het variabele deel van uw recycle-tarief laag blijft.

Afvalwijzer en inzamelkalender

De vertrouwde onderdelen van de ‘oude’ HVC-app gaan mee naar de nieuwe app. U ziet in één oogopslag wanneer het afval bij u wordt opgehaald. Ook de handige foto- en barcodescanner voor afval krijgt een plekje in de nieuwe app.
De app is beschikbaar voor Apple en Android gebruikers. De app is gratis te downloaden in de AppStore of via GooglePlay. Zoek hiervoor op HVC afval. Of gebruik een van de links in het groene blokje.
 

Chat met Sophie

×
Chat met Sophie