MFA De Ontmoeting kleurt blauw en roze om overleden baby's te herdenken tijdens de Baby Loss Awareness Week

In de week van 9 tot 15 oktober wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor babysterfte en worden overleden baby’s herdacht. Om de ouders te steunen en hun kindjes te herdenken, kleuren wij MFA De Ontmoeting in Anna Paulowna deze week afwisselend roze en blauw. Ook heeft wethouder Mary van Gent een speciale vlag in top gehesen.

Bewust zijn voor babyverlies

Wethouder Mary van Gent hijst de vlag voor de Baby Loss Awareness Week

Iedere dag overlijden er in Nederland 3 tot 4 baby's tussen zwangerschap en geboorte (na een zwangerschapstermijn van 22 weken). Daarnaast verliezen meer dan 20.000 ouders in Nederland een kindje in de vroegere termijn van de zwangerschap (voor 22 weken). Het landelijke steunpunt NOVA zorgt er met verschillende activiteiten voor dat het bewustzijn voor babyverlies wordt vergroot. Ook in onze gemeente wonen ouders die met babyverlies te maken hebben gehad.

Verloren kindje registreren

Roze en blauw licht op MFA De Ontmoeting (copyright: Hollands Kroon)
Roze en blauw licht op MFA De Ontmoeting.

Het is mogelijk om een verloren kindje te registreren bij de gemeente. Dit kan ook met terugwerkende kracht. Ouders die dit willen, kunnen dit digitaal bij ons aangeven. Persoonlijk contact hierover is natuurlijk ook mogelijk. Via ons wijkteam kunt u hulp krijgen bij het verwerken van uw verlies. Niet alleen als het pasgeleden is, maar ook van lang(er) geleden. Hiervoor is ook een landelijk steunpunt, genaamd NOVA. Meer informatie over dit steunpunt vindt u op www.steunpuntnova.nl.