Koninklijke onderscheiding voor 7 inwoners en 4 jeugdlintjes in Hollands Kroon

Zeven inwoners van de gemeente Hollands Kroon kregen op maandag 26 april bij de Algemene Gelegenheid (ofwel de Lintjesregen) een Koninklijke Onderscheiding (Lid in de Orde van Oranje-Nassau): de heer en mevrouw Swart-Schneider uit Wieringerwaard, de heer Langedijk uit Winkel, mevrouw Jonas-Smit uit Westerland, mevrouw Van Hoesel-Tijsen uit Den Oever, mevrouw Wit-Smal uit ’t Veld en de heer Schaafsma uit Nieuwe Niedorp.

Uitreiking met een ander karakter

Vanwege de coronamaatregelen heeft de uitreiking dit jaar een ander karakter. Burgemeester Rian van Dam ontvangt de gedecoreerden in gereserveerde tijdsblokken in een aangepaste setting op het gemeentehuis. De Lintjesregen start om 9.00 uur en duurt tot 17.00 uur en is voor de familie, vrienden en andere geïnteresseerden te volgen via een livestream.

Uitreiking jeugdlintjes

Dit jaar vindt ook voor de tweede keer de uitreiking van de jeugdlintjes plaats aan jonge inwoners van Hollands Kroon: Bram Breuer (12), Jens Bloemen (19), Justin de Weert (18) en Shanya van Soest (18).Het jeugdlintje is bedoeld voor jongeren die zich op bijzondere wijze hebben ingezet voor onze samenleving. Hollands Kroon is trots op haar jeugd en hun bijzondere prestaties en waardeert hun belangeloze inzet en vrijwilligerswerk. De 4 jongeren zijn op 26 april door burgemeester Rian van Dam telefonisch op de hoogte gesteld. De uitreiking van de jeugdlintjes is op 28 april om 15.30 uur en is via een livestream te volgen. Locoburgemeester Mary van Gent reikt de lintjes uit.

Onder 'Zie ook' vindt u informatie over de gedecoreerden.

de heer Langedijk
de heer Schaafsma
de heer en mevrouw Swart
mevrouw Jonas