Kinderen planten Tiny Forest 'Het Pienterbos' in Middenmeer

Op dinsdag 24 november wordt er een Tiny Forest geplant naast het scholencomplex aan het Pienterpad in Middenmeer.

Wie gaan het Tiny Forest gebruiken

De groepen 5-6 van de scholen De Peppel, Titus Brandsma en De Wegwijzer het Tiny Forest ‘Het Pienterbos’ planten het bos aan bij het Pienterpad in Middenmeer. Dit is het tweede Tiny Forest in de gemeente Hollands Kroon. De hovenier is inmiddels begonnen met de aanleg van een natuurlijk speelterrein rondom de locatie en zorgt dat op 24 november alles gereed is voor de aanplant van het Tiny Forest. IVN ( Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) organiseert samen met de scholen en de gemeente de plantdag. Deze zal in bescheiden vorm plaatsvinden i.v.m. de Corona-maatregelen. In groepjes van twee die afstand houden van elkaar en altijd op 1,5 meter afstand.

Wat is een Tiny Forest?

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Dit minibos is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen leren in het buitenlokaal over de Nederlandse natuur en buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek.

Wat gaan we doen?

Op de plantdag wordt het gehele Tiny Forest aangelegd. Ruim 70 kinderen helpen verspreid over de hele dag (9.00-16.00 uur) met het planten. Aan het einde van de dag zijn er dan ongeveer 600 boompjes geplant.

Aanleg Tiny Forest